10 sugestii pentru siguranța câinilor în perioada de iarnă | www.dogwatch.ro

Zgărzi şi garduri de perimetre invizibile pentru câini şi pisici

garantie pe viata  best buymoney back garanty family choice awards comodo SSL certificate logo

Cos de cumparaturi

Coșul dumneavoastră de cumpărături este gol.

10 sugestii pentru siguranța câinilor în perioada de iarnă

Chiar dacă an de an iernile par tot mai blânde, totuși mai sunt zile geroase în care indeferent de rasa și de cantitatea de blană, sănătatea patrupedului este pusă în pericol. Aceste pericole se accentuează dacă câinele nu este aclimatizat cu temperaturile de afară sau are blană mai subțire. În continuare, îți prezentăm 10 sugestii de care ar trebui să ții cont în următoarele trei, patru luni pentru ați proteja prietenul de nădejde patruped.

1. Îmbracă-l corespunzător

Garderoba potrivita a cainelui pentru iarnă
Puii de câini, rasele de câini mai mici și cei cu blană mai puțină vor trebui să se folosească de garderoba din dotare, îmbrăcând o jachetă sau pulover împotriva gradelor în minus. Nu uita: dacă ție ți-e frig afară atunci foarte probabil și lui la fel.

2. Ține-i lăbuțele curate

Iarna trotuarele și străzile sunt presărate cu diferite materiale antiderapante de dezghețare și deszapezire. În timpul plimbărilor aceste chimicale (clorura de calciu, clorura de sodiu, clorura de magneziu, sare) se depun pe lăbuțele lui. Dacă câinele își va linge picioarele din varii motive, atunci există posibilitatea să înghită și materiale otrăvitoare. De accea în totdeauna când reveniți din plimbare curăță-i tălpicul patrupedului tău. De asemenea nu uita nici de îngrijirea unghiilor prietenului tău.

3. Nu-l lăsa singur afară pentru perioade lungi

Când sunt temperaturi extreme afară, câinele tău nu ar trebui să steie afară pentru perioade mai lungi de timp. În timpul zilelor mai reci, limitează plimbarea zilnică până când se ”ușurează” și nu-l lăsa singur în mașină, nici iarna nici vara.

4. Amenajează-i un spațiu pentru încălzire în casă

Spațiu pentru încălzire pentru patruped
În timpul iernii după o plimbare în grade minus la fel ca noi oamenii și câinii sunt atrași de spațiile mai calde ale casei. Amenajează-i în casă mici spații unde se poate întinde și se poate încălzii, dar din motive de siguranța nu prea aproape de șemineu sau încălzitorul electric deoarece există pericolul ca animalul tău de companie să se ardă.

5. Folosește lesa la plimbări

În timpul plimbărilor în zone cu circulație umană redusă este tentant să-l lași liber, fără lesă mai ales dacă și acasă câinele tău se poate mișca nestingherit în grădină, datorită supravegherii atente a gardului invizibil Dogwatch. Potrivit statisticilor în timpul iernii se pierd mai mulți câini decât în orice altă perioadă a anului. Zăpada poate dezorienta câinele tău și frigul diminuează intensitatea mirosurilor familiare.

6. Izolează-i casa dacă doarme afară noaptea

În cazul în care din diferite motive câinele tău trebuie să doarmă afară în casa proprie, este absolut esențial ca acel spațiu să fie izolat și patrupedul tău să fie protejat de frig, vânt și umiditate.

7. Câtă mâncare să-i dai?

Dacă petreceți mai mult timp afară mărește ușor cantitatea mâncării pe care îi servești. Iarna din cauza frigului toate mamiferele ard mai multe calorii pentru ași regla temperatura corporală.

Pe de altă parte, prietenul tău blănos tinde să ducă o viață mai sedentară, mai ales dacă partenerul său de plimbare preferă canapeaua în locul străzilor și parcurilor friguroase. În acest caz fii atent și nu-l îndopa peste măsură.

8. ...și apă?

Atenție la deshidratarea cainelui in timpul iernii
Casele încălzite au aerul mai uscat și dacă câinele tău stă mai mult în casă se poate deshidrata foarte ușor, așa că fii atent ca bolul său cu apă să nu fie niciodată gol. Pentru patrupezii care își petrec majoritatea timpului în curte problema care poate apărea este înghețarea apei de băut.

9. Îmbăierea câinelui doar în casă

Deși îmbăierea câinelui nu trebuie să fie frecventă însă din când în când este necesară și iarna chiar dacă nu este activitatea lor cea mai preferată. După ce l-ai spălat înainte să-i dai drumul să iasă afară așteaptă ca blana lui să se usuce.

10. Recunoaște semnele de avertizare

Principalele pericole care pândesc câinele tău în timpul iernii este degerătura și hipotermia. Semnele de avertizare cele mai importante a apariției acestora include ulcerul cutanat, decolorarea pielii și dureri la atingerea părții corpului afectat.
Sursă foto: Mikhail Nilov, Gilberto Reyes pexels.com, Matthew Henry, Daniel Brunsteiner unsplash.com