August 26 Ziua Internațională a Câinelui

favorite Vizualizari: 243
August 26 Ziua Internațională a Câinelui

De 15 ani în această zii majoritatea stăpânilor de câini acordă o atenție mai specială celui mai bun prieten al lor, câinele. Pornită la drum din Statele Unite ca Ziua Națională a Câinelui, din inițiativa expertului în stil de viață și activist pentru drepturile animalelor Colleen Paige, sărbătoarea tinde să devină globală și este sărbătorită și la noi în țară, individual sau colectiv cu evenimente dedicate: expoziții și concursuri de frumusețe canină.

Intenția lui Colleen Paige cu această sărbătoare a fost să atragă atenția asupra meritelor acestor animale, a situației acestora din adăposturile de câini și să încurajeze adopția.

Ziua Internațională a Câinelui ne îndeamnă să recunoaștem meritele incontestabile ale acestor patrupezi, care de dragul afecțiunii noastre sunt gata să-și pună viața în pericol cum este cazul câinilor polițiști care depistează droguri și a câinilor soldați dresați pentru depistarea materialelor explozive, salvează vieți dintre dărămăturile unui cutremur ori după o avalanșă, călăuzesc neobosit persoanele cu deficiențe de vedere sau pur și simplu neînveselesc cu prezența lor altruistă.
Labrador Retriever căutând supraviețuitorii unui avalanșe

Aceste câini chiar dacă din când în când sunt puse în situații dificile, totuși au privilegiul de a avea stăpâni, lucru ce nu se poate spune despre câinii aflați în cele peste 125 de adăposturi din țară. Ei așteaptă să fie adoptați pentru a preîntâmpina eutanasierea.

Data sărbătorii nu a fost aleasă la întâmplare. Pe această dată familia lui Colleen a adoptat primul lor câine cu numele de ”Sheltie” (probabil derivat din Shelter=Adăpost) când Colleen avea 10 ani. Nu știm sigur dacă este o consecință a faptului că primul patruped al ei a fost unul adoptat, dar ea crede cu tărie că dacă cineva dorește să aibă un câine prima opțiune ar trebui să fie adopția.

Ce poți tu să faci în această zii de sărbătoare pentru câinele tău?

În primul rând să fii pe fază și în această zi de luni să petreci mai mult timp cu blănosul tău. Alintă-l, du-l la plimbare, fă-i o baie dacă îi place să înoate și dacă îl ții pe lanț măcar în această zii de sărbătoare, împrejmuiește zonele cu flori sau plante și dă-i un liber în grădină.
Modalitate de înlocuire gard invizibil Dogwatch :)

Iar în cazul în care ești în căutarea unui tovarăș patruped prima dată fă o vizită la adăpostul de câini și dacă vei alege un exemplar de acolo suntem siguri că te va răsplăti din belșug cu atenția și afecțiunea pe care îți v-a acorda pentru că i-ai salvat viața.
Salvează un câine din adăpost!

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie