Cinci motive să-ți plimbi câinele regulat

favorite Vizualizari: 325
Cinci motive să-ți plimbi câinele regulat

Plimbarea de zi cu zi este un eveniment foarte important în programul patrupedului. Pentru câini este o sursă de stimulare mentală, o oportunitate de mișcare, o șansă de socializare și un bun prilej de dresaj. În plus, vă scoate pe amândoi din casă și în timp ce vă plimbați se întărește legătura între voi iar puțin aer liber v-a fii benefic și pentru tine. Pune mâna pe lesa de plimbare și poate să înceapă ”petrecerea”.

De ce este plimbarea o stimulare mentală pentru câine?

La fel ca un copil, câinele vrea să descopere lumea din jurul său. Dacă el sau ea stă închis acasă pentru o perioadă mai lungă, după un timp se va plictisi ce poate conduce la un comportament nedorit. Câinele tău depinde de tine, tu trebuie să-l scoți afară să exploreze priveliștile, mirosurile și sunetele orașului. Din acest motiv este indicat pe cât posibil să variezi traseele și destinațiile unde îți plimbi patrupedul. Probabil ai observat cât de entuziasmat, frenetic și încântat poate fi când cutreierați împreună orașul. Dacă în timpul plimbării are tendința de a trage excesiv de lesă, zgarda de plimbare SideWalker SW-5 este asistentul ideal pentru o plimbare sigură și agreabilă.

Zgardă de plimbare

Plimbarea are un efect benefic asupra sănătății blănosului tău

Ești în cunoștință de cauză de efectele unei vieți sedentare, cu foarte puțină mișcare: vin kilogramele în plus iar acest fenomen este valabil și în lumea patrupezilor. Chiar dacă lăbosul tău se mai mișcă acasă, totuși el sau ea are nevoie și de alte oportunități pentru a se descătușa și a explora lumea din jurul său. După plimbare va avea un comportament mai liniștit și îți mai și ajuți prietenul cel mai bun să-și țină greutatea între limitele normale pentru un câine.

Plimbarea contribuie la socializarea patrupedului

În timpul plimbări aproape sigur vă veți întâlni și cu alți câini plimbându-se. Aceasta este o oportunitate excelentă pentru animalul tău de companie să învețe un comportament acceptat de socializare cu alte animale. În același timp aceste ocazii îl vor ajuta să-și consolideze încrederea în sine și se va împrietenii mai ușor cu alți căței. Dacă este prea timid câteva lecții de dresaj cu un dresor profesionist într-un mediu controlat îl vor scăpa foarte repede de această stare de anxietate. Plimbarea și expunerea câinelui tău la prezența altor blănoși, oameni și situații este o situație win-win și lui și ție.

Plimbarea câinelui tău este o oportunitate de dresaj

Când îți plimbi câinele gândește-te că este și o oportunitate de dresaj. Câinii nu s-au născut știind cum trebuie să se comporte când sunt plimbați în lesă, deci va trebui să-l înveți cum recunoască și să urmeze comenzile tale. În timpul acestor plimbări poți să începi să-l înveți comenzi de bază cum ar fi, ”stai”, ”șezi”, ”stânga”, ”dreapta”, ”aici”. Cu zgărzile de dresaj BigLeash, Canicom 200 first sau Bigleash S-15 necuvântotorul tău va învăța aceste comenzi foarte repede. Nu uita să recompensezi reușitele sale din buzunarul cu bunătăți, respectiv verbal și un mic acces de afecțiune mai antrenantă.
Zgardă de dresaj

Doar plimbarea s-ar putea să nu fie de ajuns

Nevoia de antrenament se bazează pe vârsta, rasa, masa corporală și sănătatea câinelui, dar ca o regulă de aur este recomandat cel puțin un antrenament zilnic de 30 de minute. Câinilor mai tineri, raselor de câini crescute pentru activități sportive nevoia de mișcare este și mai mare. Dacă din când în când nu ai timp pentru plimbare, dar aveți un teren de joacă în grădina casei atunci o sesiune de ”alungarea mingii” poate suplini într-un fel lipsa plimbării.

 

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie