7 sfaturi de care să ții cont la cumpărarea/adoptarea primului tău câine | www.dogwatch.ro

Zgărzi şi garduri de perimetre invizibile pentru câini şi pisici

garantie pe viata  best buymoney back garanty family choice awards comodo SSL certificate logo

Cos de cumparaturi

Coșul dumneavoastră de cumpărături este gol.

7 sfaturi de care să ții cont la cumpărarea/adoptarea primului tău câine

Adoptarea sau cumpărarea primului patruped îți v-a schimba viața în bine. Vei avea parte de aventuri și experiente unice, de neuitat. A avea prieten un câine înseamnă multă distracție și veselie, dar în același timp este și o răspundere. Apariția unui nou membru în familie bulversează puțin cotidianul cu care te-ai obișnuit, dar în mare parte depinde de tine cum reușiți să treceți peste greutățile create de noua situație.
În acest articol ți-am adunat pe scurt 7 dintre cele mai utile sfaturi de care ai putea avea nevoie pentru a reuși să stabilești o legătură armonioasă și de lungă durată cu viitorul tău tovarăș lătrător.
Catelus in ceasca de cafea

1. Informează-te înainte de cumpărare/adoptare

Alegerea rasei “câștigătoare” dintre rasele preferate de tine poate fii uneori un proces foarte dificil. Informându-te vei înlesni acest proces. Indiferent dacă este vorba despre un Labrador, Bulldog Francez, Malamut Alaskan sau Beagle merită să acumulezi cât mai multă informație despre fiecare rasă în parte. Prin compararea și studierea raselor îți vei da seama mult mai ușor care este rasa cu care vrei să-ți împletești viața.
Dacă de exemplu nu ești o persoană foarte activă și dependentă de mișcare, atunci în nici un caz să nu alegi ca tovarăș o rasă agilă cu multă nevoie de mișcare. Pe lângă acesta este foarte important să ții cont de mărimea spațiului de care dispui. Un câine de talie mare și multă nevoie de mișcare nu se va simții prea bine într-o garsonieră cu 25 m2. În cazul cel mai fericit, adică casa dispune și o curte spațioasă pentru câine o problemă ar putea fii posibilitatea de evadare, pericol ce poate fii evitat cu un gard invizibil.

2. Analizează minuțios spațiul pe care îl veți împărții

Înainte de sosirea noului locatar, la fel ca și în cazul unui nou născut casa trebuie pregătită și din punctul de vedere al siguranței. Obiectele și plantele care ar putea periclita sănătatea patrupedului trebuiesc îndepărtate sau depozitate într-un loc inaccesibil. Plantele otrăvitoare pot cauza multe bătăi de cap, dacă câinele din curiozitate se apucă să roadă frunzele acestora.

3. Dresează-l chiar de la început!

Majoritatea raselor pot fi dresați de la vârste fragede. În timpul dresajului prima lecție pe care v-a trebui să învețe este faptul că tu ești șeful haitei. Altfel micul tău prieten își v-a face de cap într-un timp foarte scurt și v-a prelua controlul.
În cazul câinilor adulți dresajul este mai dificil, dar cu multă răbdare și stăruință poți să obții rezultate semnificative. Majoritatea câinilor reacționează pozitiv la recompense. Dacă nu știi cum să te apuci de dresaj solicită ajutorul unui dresor.

4. Socializarea timpurie este importantă

Socializare timpurie trebuie să fie parte integrantă a dresajului. Acest lucru îl vor ajuta câinele tău să accepte prezența altor câini și persoane. În cazul în care deții și alte animale de companie îți sugerăm alegerea unei rase căruia îi place să aibă companie numeroasă.

5. Fii atent la comportamentele nedorite

Identificarea comportamentelor nedorite este importantă chiar de la început și nu este indicat să treci cu vederea peste aceste manifestări. Patrupedul tău trebuie să fie conștient din start ce are voie să facă și ce nu, altminteri își va face de cap și va fi din ce în ce mai greu să îndrepți situația.

6. Fii atent la alimentație

Întotdeauna hrănește-l cu mâncarea specifică vârstei, mărimii și staturii câinelui. La fel ca și noi oamenii și patrupezii au tendința de a se îndopa fără măsură cu bunătăți ceea ce conduce la obezitate și la apariția diferitelor boli.

7. Treceți regulat pe la medicul veterinar

E mai ușor să previi orice boală decât să tratezi este valabil nu numai pentru oameni, ci și pentru câini. În cadrul analizelor regulate medicul veterinar v-a avea posibilitatea să consulte dacă patrupedul tău prezintă simptomele bolilor specifice rasei al cărui membru este.
+1 Dacă nu te-ai răzgândit îți mai oferim încă un stat: cumpără căței numai de la crescători profesioniști și serioși
Sursă foto: pexels.com (Thanks to: Noelle Otto, Sam Lion)