Care este tara cu cei mai multi proprietari de pisici?

favorite Vizualizari: 402
Care este tara cu cei mai multi proprietari de pisici?
O data cu aparitia civilizatiei a aparut si primul animal de companie. Primul animal domesticit a fost cainele si in zilele noastre pe primul loc in topul animalelor de companie se afla tot el, fiind indeaproape urmat de catre pisica.  Pisicile sunt populare si in lumea virtuala, uneori fiind descrisi ca animalul mascota al Internetului. In viata reala popularitatea acestor animale difera de la tara la tara. Dar oare care este tara cu cei mai multi proprietari de pisici? Potrivit unui studiu efectuat de catre Dalia Research, raspunsul la aceasta intrebare este Rusia unde 59% din populatie are cel putin o pisica ca animal de companie, cu 16% mai mult decat Statele Unite clasata pe locul doi. Surprins? Probabil ca da, insa in Rusia pisicile si-au dobandit statutul deosebit deja in secolul 18, in timpul imparatesei Elisabeta, cand aceste feline au fost venerate pentru abilitatea lor de buni vanatori de soareci si de atunci a inceput rasfatul lor si continua pana in zilele noastre. Spre deliciul vizitatorilor si al administratorilor numai putin de 70 de pisici au rezidenta cu acte in regula in celebrul muzeu Ermitaj din Sankt Petersburg, cel mai mare muzeu de istorie si arta din Rusia si unul dintre cele mai mari din lume. Nu e de mirare nici faptul ca in prima zi a lunii martie rusii serbeaza ziua nationala a pisicilor.
In Asia, atat in China cat si in  Japonia popularitatea acestor animale de companie este mai redusa doar 16% din populatie gazduind cel putin o pisica.
In ciuda faptului ca cei mai multi proprietari de mate sunt in Rusia, Malaysia este tara cu cei mai multi proprietari cu cel putin 3 pisici in posesie. In aceasta tara exista chiar un oras numit Kuching, dedicat felinelor si numit de locali ”Orasul pisicilor”.
Rezultatul studiului il gasiti mai jos. Din pacate tara noastra nu a fost inclusa printre cei 52 tari in care s-a efectuat cercetarea. 
 
Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie