Câte vieți au pisicile? 9, 7, 6 sau una singură?

favorite Vizualizari: 4173
Câte vieți au pisicile? 9, 7, 6 sau una singură?
Oamenii și pisicile conviețuiesc de mai bine de opt mii de ani într-o relație benefică pentru ambele tabere. În acest timp au luat naștere foarte multe mituri despre companionul nostru felin. Una dintre acestea care dăinuie de mai multe generații îl regăsim în expresia pe care îl auzim frecvent și care susține că pisicile ar avea nouă vieți. Dar oare care este originea aceastei legende de semi-imortalitate a pisicilor? Și de ce ar avea în particular pisicile nouă vieți?
Pisici sub masina
Pisica este una dintre cele mai agile, inteligente și independente animale de companie. În particular pisicile pot supraviețui căderi de la înălțimi mari, mortale pentru un om fapt ce explică într-un fel zicala că pisicile au nouă vieți. Într-un caz documentat petrecut în New York, o pisică a căzut de la etajul 32 incident din care felina a ieșit doar cu răni și leziuni minore. Această abilitate de a supraviețui în ciuda sorților potrivnici se datorează evoluției și anatomiei de care dispune:
Pisicile au o suprafață a corpului relativ mare comparat la greutatea lor, ceea ce îi ajută să reducă forța de aterizare
Reducerea forței de impact este susținut deasemenea de flexibilitatea mare a oaselor și ligamentelor
Reflexul de îndreptare impresionant îi ajută să-și răsucească corpul în timpul căderii astfel încât să aterizeze drept pe picioare.
Nu în ultimul rând și evoluția ia ajutat. Trăind și pe copaci s-au obișnuit și adaptat la aterizări de la înălțimi.
Pisica pe copac
 
Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie