Cum sa iti intelegi cainele

favorite Vizualizari: 278
Cum sa iti intelegi cainele
“Cainii au un mod foarte distractiv si unic de a comunica si sunt multe expresii si atitudini pe care le pot adopta in procesul de comunicare. Cainele se va folosi de orice parte a corpului, de la urechi si blana la coada si crupa ca sa arate in ce dispozitie este, ce vrea si cum se simte.

Pentru a crea o legatura stransa cu cainele tau e o idee buna sa inveti sa descifrezi cateva dintre cele mai comune posturi ale corpului si citeva semnale. Poate fi de mare ajutor sa stii atunci cand animalul tau este speriat, agitat, jucaus, deprimat sau nelinistit – sau pur si simplu cand are nevoie sa fie lasat sa-si vada de treaba! Mai jos vei gasi o selectie a celor mai comune atitudini si semnale de care se foloseste cainele atunci cand incearca sa comunice ceva.

Cum isi foloseste corpul ca sa comunice:

Partea din dos in aer si dand din coada

Acesta inseamna ca animalul tau are chef de joaca si de distractie, asa ca este timpul sa ii aduci jucaria preferata si sa te joci un pic cu cainele.

Coada exact intre picioarele din spate

Aceasta atitudine indica faptul ca animalul este speriat de ceva sau de cineva. Daca se furiseaza de colo-colo tinand coada asa ar trebui sa incerci sa iti dai seama ce il sperie.

Dand din coada

Aceasta atitudine este cea pe care toata lumea crede ca adopta cainele atunci cand este fericit. De fapt daca da din coada atunci poate sa aiba o multime de stari, de la chef de joaca si fericire la nerabdare sau agresiune. Daca da incet din coada se simte fericit si este prietenos. Insa daca tine coada in sus si da din ea rapid, atunci se poate sa fie agresiv. Daca tine coada nemiscata si relaxata atunci este multumit.

Parul de pe ceafa ridicat

Aceasta atitudine insemna ca animalul tau este sau speriat de ceva sau este gata sa se lupte cu oricine sau orice l-a facut sa isi ridice parul de pe ceafa.

Rostogolindu-se

Aceasta este un mod normal un semn de supunere si se poate sa apara in prezenta oamenilor sau in compania altor caini sau a altor animale.

Incordat

Daca corpul cainelui tau este incordat usor coborat, acest fapt indica teama. Aceasta atitudine poate fi insotita si de o coada usor lasata in jos.”

                                                      Fragment din cartea:”Secretele dresajului canin de elita

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie