Cos de cumparaturi

Coșul dumneavoastră de cumpărături este gol.

Cum să previi ruperea cablului de delimitare la gardul invizibil

În înregistrarea de blog anterioară am semnalat doi factori cauzatori ai ruperilor cablului de delimitare pe care nu prea le poți controla, respectiv intemperiile vremii și mamiferele rozătoare mici. Însă efectuarea unor lucrări de amenajare în grădină pot conduce la același rezultat. Indiferent dacă este vorba de aerisirea gazonului, îndepărtarea unui copac sau instalarea unui nou sistem de irigație cablul de delimitare poate fi tăiat accidental.
Pentru evitarea acestor situații poți lua câteva măsuri de precauție pentru protecția integrității gardului invizibil. O soluție ar putea fi angajarea patrupedului tău pentru efectuarea muncii.

Caine amenajand spatiul pentru gardul invizibil Dogwatch :)
Lăsând gluma la o parte, în cazul unor lucrări de amenajare în spațiul delimitat de gardul invizibil prima măsură de prudență este să informezi echipa care va efectua lucrarea de prezența în sol a cablului de delimitare. Înaintea de începerea lucrărilor poți să schițezi o hartă a locației gardului invizibil marcând secțiunile mai problematice. Sau o soluție și mai elegantă este să marchezi tu însuți cu stegulețe Dogwatch sau orice alt indicator vizibil traseul cablului de delimitare.
Dacă nu ești sigur de locația precisă a cablului un ghid eficace poate fi chiar zgarda receptor a câinelui tău. Urmează pașii descriși mai jos:

  1. Scoate zgarda receptor de pe animalul tău de companie și pe perioada de trasare a locației cablului ține câinele tău în casă sau într-un loc sigur, de unde nu poate evada.
  2. Pe transmițător reglează raza de acțiune la valoare minimă, adică în jur de 15 cm, rază de acțiune valabilă pe ambele părți ale cablului.
  3. Ținând zgarda receptor în mână la înălțimea gâtului câinelui tău, fără să atingi posturile de contact, aproprie-te de cablul de delimitare.
  4. Când ajungi în raza de acțiune a cablului vei auzi un ton audibil emis de receptor și led-ul de pe receptor v-a clipi cu lumină verde. Plasează în acel loc un steguleț.
  5. Acum repetă pașii descrisi anterior și din partea cealaltă a cablului de delimitare și când led-ul îți v-a semnaliza prin clipire accesul în raza de acțiune amplasează încă un steguleț. Cablul de delimitare este situat între aceste două stegulețe.
  6. Când ai terminat marcarea traseului cablului de delimitare, și muncile de reamenajare a grădinii s-au terminat nu uita să resetezi raza de acțiune a trasmițătorului la valoarea inițială.

În cazul în care spațiul delimitat patrupedului tău este supus unui trafic mai intens care pot produce ruperi de cablu mai des, pentru o protecție în plus este indicat introducerea cablului de delimitare în tub pvc flexibil. Această soluție este și mai indicată în cazul în care cablul de delimitare trebuie introdusă în apă.