Cum se instalează gardul invizibil Dogwatch?

favorite Vizualizari: 307
Cum se instalează gardul invizibil Dogwatch?

Gardul ascuns (invizibil) Dogwatch este una dintre cele mai avansate și flexibile garduri ascunse achiziționabile în România. Sistemul de gard invizibil nu numai că îți va ține patrupedul tău jucăuș în teritoriul stabilit în grădină, dar în acelaș timp poate fi folosit și pentru a-l ține la distanță de teritoriile mai speciale cum ar fii grădina cu flori sau piscină. Mai mult se poate atașa și la gardul deja existent pentru a-l stopa să sape sub sau să sară peste gard. Însă sistemul de gard invizibil își va pune în evidență calitățile doar în cazul în care este montat corect. În continuare îți descriem cele mai importante aspecte de care trebuie să ții seama în timpul montării sistemului de gard ascuns.

Instalarea transmițătorului

Transmitator pentru sistem gard invizibil Dogwatch
Prima pas este să alege un loc convenabil pentru transmițător. Aceasta poate fii de exemplu garajul sau magazia de scule etc. Este important ca transmițătorul să fie ferit de intemperiile vremii și să ai în apropiere o priză cu 220 V. Montarea se va face pe peretele aflat în contact cu exteriorul. După fixarea transmițătorului urmează să faci o gaură pe perete (acoperită de transmițător) pentru cablul torsadat (cablul de energie) și cablul de împământare. Acestea împreună cu cablul de alimentare se conectează la transmițător, iar prin gaura executată anterior scoți în exterior celălalt capăt al cablului de energie și al cablului de împământare.

Montarea protectorului de supratensiune

Protectorul de supratensiune se montează deasupra găurii unde sunt scoase cablul de energie și cablul de împământare. Garnitura de cauciuc de pe protector va trebui tăiat în prealabil. Îndepărtează izolația de pe capătul cablurilor de energie și fixează-le la conectoare din protectorul de tensine. Urmează stabilirea lungimii cablului torsadat (răsucit) necesar, după care legarea capetelor acestora la conectoarele unde sunt fixate capetele cablurilor de energie. Cablul de împământare a transmițătorului se conectează la paratrăsnet.

Stabilirea zonei de delimitare

Este foarte important să planifici cu atenție spațiul care urmează a fi delimitat, luând în considerare poziția grădinii cu flori, a drumurilor de acces, a piscinei etc. Este cel mai indicat folosirea limitelor proprietății. Primul pas este să identifici calea conductorului torsadat până la cablul de delimitare ținând cont de faptul că cablul de delimitare trebuie să formeze o buclă continuă. Încearcă să eviți colțurile ascuțite, delimitarea unor suprafețe în care distanța în bucla formată de cablul de delimitare este mai mică de 6 metrii și evită să întinzi cablul de delimitare paralel cu alte cabluri conductoare sau țevi de metal.

Instalarea cablului de delimitare

Cablul de delimitare poate fii îngropat și acoperit la o adâncime de 10 cm, se poate fixa pe garduri sau pereți, se poate trece peste garduri vii și chiar și sub aleea casei. După instalarea cablului de delimitare urmează conectarea acestuia cu cablul torsadat și testarea transmițătorului.

Testarea cablului de delimitare

Pe transmițător se reglează raza de acțiune a cablului de delimitare. Raza de acțiune poate fi testat cu ajutorul luminii de test de pe receptor apropiindu-te cu receptorul în mână de cablul de delimitare. Acum trebuie să setezi marginea interioară a razei de acțiune a cablului și să marchezi cu stegulețe de avertizare cu o distanță de aproximativ 3 metrii între stegulețe. Perimetrul setat cu ajutorul stegulețelor de avertizare va funcționa ca un sprijin vizual în timpul dresajului. La final setează pe transmițător rata de corecție pe nivelul 2.

Ajustarea zgărzii
Receptor pentru sistem gard invizibil pentru caini

Etanșeitatea, zgărzii este un aspect esențial, posturile de contact trebuie să atingă pielea patrupedului pentru ca acesta să primească semnalele de atenționare. Dacă zgarda este lăsată prea larg, mișcarea acestuia pe gâtul câinelul poate provoca iritații. În cazul în care câinele are blană mai groasă folosește posturi de contact mai lungi. Zgarda cu receptor trebuie pus deasupra zgărzii folosit deobicei, iar lesa de dresaj se atașează la acesta din urmă.

Zgarda cu receptor trebuie înlăturat zilnic pentru ca pielea câinelui să se obișnuiească cu posturile de contact.

Dresajul câinelui

Dacă ai pus corect zgarda cu receptorul și lesa pe zgarda folosită de obicei joacă-te câteva minute cu câinele tău. După acesta plimbă câinele în zona de siguranță, apropiați-vă de un steguleț de avertizare, scutură stegulețul și cu o voce fermă spune-i NU înainte să vă întoartece-ți în zona de siguranță. Următorul pas este să vă plimbați dealungul zonei de delimitare lasăndu-ți câinele să pătrundă în zona de evitare. În momentul în care patrupedul va primi atenționarea sonoră și stimularea electrică imediat atenționează-l cu voce tare ”Ai Grijă!” și retrage-l în zona de siguranță, după care laudă-l și joacă-te cu el și plimbă te încă odată dealungul zonei delimitate în zona de siguranță.

La sfârșit când intrați în casă îndepărtează zgarda Dogwatch. Este important ca pe durata celor 10 minute zilnice ale sesiunilor de dresaj să ai o atitudine pozitivă și să fii consecvent și în timpul dresajului. 

Folosit corespunzător sistemul de gardul ascuns Dogwatch îmbunătățește relația dintre tine și prietenul tău blănos.

 

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie