Cos de cumparaturi

Coșul dumneavoastră de cumpărături este gol.

Dupa ce criterii sa iti alegi o zgarda electrica de dresaj

Pe piata exista foarte multe modele de zgarzi de dresaj, iar in acest subiect iti dau cateva informatii, care te pot ajuta sa-ti alegi un model. Informatiile de mai jos sunt lucruri concrete, feedback-uri primite de la clienti, dresori, vanatori si medici veterinari. Zgarzile electronice de dresaj te pot ajuta sa ai un caine model, fericit, dresat, liber etc., dar in cazul folosirii necorespunzatoare, risti sa ai un caine nefericit si fricos. In nici un caz, aceste zgarzi nu au efecte negative privind sanatatea cainilor, dar calitatea si modul de dresaj sunt aspecte importante in acest domeniu. Inainte de a achizitiona un model de zgarda de dresaj, iti recomand sa citesti totul despre acesta. La ce sa fi atent:
  1. Foarte important este sa sti daca functioneaza pe baza undelor AM sau FM. Majoritatea electrocasnicilor din jurul tau functioneaza pe baza undelor AM. De ex.: daca iti alegi o zgarda, care functioneaza pe baza undelor AM, risti sa se interfereze cu poarta electrica si cainele tau va primi avertizari de fiecare data cand deschizi si inchizi poarta. Recomandat sa functioneze pe baza undelor radio FM, deci nu se interfereaza cu alte electrocasnice din jurul tau.
  2. Important sa aiba cat mai multe nivele de avertizare, dar nu atat de multe, incat alegerea nivelului ideal de dresaj sa necesite un grad avansat de utilizare. Ideal sa aveti intre 10-20 nivele de avertizare.
  3. Sa transmita avertizarea in momentul in care apasati butonul si nu dupa 2-3 sec.
  4. Sa aiba avertizare prin impuls electric continuu. Este foarte important in cazul dresajului. De ex. la comanda sezi, apesi butonul, pana cand cainele atinge cu posteriorul solul, dupa care eliberezi butonul. El va invata cand primeste aceasta comanda, trebuie sa atinga cu posteriorul solul si asa nu va primi impulsul electric.
  5. Sa aiba avertizare prin impuls electric scurt. De ex. cand doresti sa-i inveti cainelui tau refuzul de hrana. In aceasta situatie, cel mai recomandat este aceasta optiune de semnal la un nivel de corectie mai mare.
  6. Sa aiba avertizare sonora si vibratii pentru un dresaj bland, fara impulsuri electrice.
  7. Pe langa aceste lucruri este important sa sti daca telecomanda se poate folosi cu o zgarda, cu doua sau mai multe. Este neplacut sa te trezesti in viitor ca mai ai un caine si trebuie sa ai doua zgarzi in buzunar ca sa poti lucra cu ambele in momentul acela.
  8. Aflati daca zgarda are baterie reincarcabila sau nu. Poate sa fie deranjant sa fi nevoit sa schimbi bateria din receptor si din telecomanda in fiecare luna. Nu este vorba despre bani, ci despre faptul ca sunteti nevoit sa va duceti la magazin sa achizitionati ceea ce va trebuie.
  9. Citeste conditiile de garantie. Poate pierzi garantia daca cainele intra in apa, daca ploua pe telecomanda, daca lasi telecomanda pe soare mai mult timp etc. La unele lucruri poti sa fi atent sa nu se intample, dar unele lucruri nu poti controla (ex. daca te duci la vanatoare cu cainele si acesta intra in apa sau te prinde o ploaie), de aceea este bine sa le sti, sa nu ai surprize.
  10. Afla termenul de valabilitate a garantiei ramburs pret si conditiile de returnare. Exista posibilitatea ca produsul cumparat sa nu faca fata cainelui tau sau sa nu fi multumit de acesta.
Pe termen lung este mai avantajos sa luati in considerare aceste lucruri, decat sa le ignorati si sa achizitionati un produs prost.