Rase de câini care se împacă cel mai bine cu pisicile

favorite Vizualizari: 1159
Rase de câini care se împacă cel mai bine cu pisicile

Tabăra iubitorilor de animale de companie are două grupări mai numeroase, și anume cei care preferă un camarad canin și cei care își împart zilele cu o companie felină. Dar ce se întâmplă cu cei care adoră ambele animale? Pot ei avea o pisică și un câine în același casă sau nu? Sunt aceste animale chiar dușmani de moarte?

Poți fi sigur, câinele și pisica pot să devină adevărați prieteni sau cel puțin pot coexista pașnic. Dacă deja ai un companion felin și vrei și un prieten canin cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este rasa acestuia din urmă.

Anumite rase de câini se împacă mai ușor cu pisicile. De exemplu membrii rasei câinilor însoțitori de agrement numiți și câine de jucărie cum ar fi pug, chihuahua, bichonul maltez, bichonul havanez etc. sunt rase afectuoase și sociabile. Au fost crescuți cu scopul de a fi tovarăși. Și exemplarele grupei câinilor sportivi sunt prietenoși și sociabili gata oricând să se împrietenească cu oricine se întâlnesc, chiar și cu pisicile.

Pe de altă parte membrii grupei Terrierilor au fost crescuți pentru vânătoarea și uciderea animalelor dăunătoare. Mișcarările sprintene a pisicilor poate trezii instinctul de predător a acestora. Membrii rasei câinilor de vânătoare sunt programați pentru a fugării prada. Nici o pisică nu va aprecia un asemenea tip de atenție. În final, membrii grupei câinilor ciobănești și de cireadă au o sete nestinsă de a mâna tot ce mișcă, de la stăpân la copiii acestuia. Unele dintre pisici ar considera acest lucru a fi deranjant.

Aceste remarci sunt generalizări. Cele mai multe rase de câini pot trăi liniștiți în preajma pisicilor dacă au fost socializați din timp, când încă erau căței și dacă sunt dresați să lase pisicile în pace. Dacă comenzile ”Lasă-l” și ”Stai” sunt respectate relația v-a fi una pașnică. O introducere curespunzătoare poate ajuta dar la început este o idee bună să lași un drum de scăpare pentru pisică. Până nu ești sută la sută sigur că nu vor exista diferende nu îi lăsa singuri.

Personalitatea individuală atât a pisicii cât și a câinelui pot influența la fel relația lor pe termen lung. De exemplu unei pisici mai bătrâne nu-i va fii pe plac un tovarăș canin plin de energie și entuziasm.

Oricum înainte să-l prezinți pe viitorul locatar pisicii tale este binevenită o mică analiză legat de compatibilitatea celor doi. Ca un punct de pornire al investigației în continuare îți enumerăm șase rase de câini care sunt potrivite pentru o coabitare pașnică.

Beagle

Sunt vioi, plin de energie, iubitori și prietenoși cărora le place să fie în haită, deci se împacă ușor cu orice animal din gospodărie.

Bulldog

Câini de talie medie cu cap masiv pot fi intimidanți pentru o pisică, dar ei sunt renumiți pentru temperamentul lor blând și sensibil. Sunt prietenoși cu toate creaturile și personalitatea lor tolerantă parcă îi predestinează pentru o companie felină.

Collie

Acești membri ai grupei câinilor ciobănești și de cireadă sunt faimoși pentru dragostea lor pentru copii. Pentru unele exemplare această afecțiune se transpune și față de pisici. Sunt puțini zgomotoși (această problemă poate rezolvată cu o Zgardă antilătrat BT-7) dar toleranți față de alte animale de companie.

Golden Retriever

Sunt renumiți pentru personalitatea lor jucăușă și de nevoia mare de mișcare, dar se adaptează foarte ușor la noile situații ceea ce îi face să fie un companion potrivit pentru pisica familiei.

Labrador Retriever

Acești câini foarte entuziaști sunt cu mult mai corpulenți decât pisicile, dar pot oferii și o cantitate de dragoste mai mult ca suficientă. Labradorii sunt cunoscuți pentru faptul că se înțeleg foarte bine cu oricine le iese în cale, indiferent de specie. Sunt blânzi, inteligenți și dornici să facă pe plac.

Pug

Sau un uriaș pachet de dragoste într-un corp mic. Acești câini adorabili au o tonă de personalitate. O pisică poate fi o foarte bună companie când proprietarii sunt plecați. Poate sunt mici, dar suficient de puternici pentru a fi parteneri de joacă pentru pisici.

Sursă foto: unsplash.com (Alec Favale, Krista Mangulsone, Priscilla du Preez)

pexels.com (Alexandra Bilham, Nadia Vasileva)

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie