Sfaturi de vara

favorite Vizualizari: 373
Sfaturi de vara

 
  Caldura este foarte greu de suportat de noi toti, dar si de cateii nostrii.Indicat este ca la inceputul sezonului cald cainii sa fie tunsi.Blana mai scurta asigura o ventilatiei mai buna a pielii si un confort deosebit cainelui.
 Este necesar sa ii oferiti cainelui un castron cu apa rece si proaspata tot timpul. Atunci cand vine vorba de anotimpuri calduroase, cu atat mai mult trebuie sa fiti atent la acest aspect. Asigurati-va ca locul in care ii puneti castronul cu apa este mai racoros si ferit de razele soarelui. Chiar si-asa, este necesar sa ii schimbati apa in mod frecvent. Daca se pune problema pastrarii apei proaspete intr-un spatiu deschis, in curte sau gradina, instalati-va o pompa de apa cu robinet.
                                                                                                                                .

    Cainelui dumneavoastra cu siguranta ii place sa se mai tolaneasca la soare, insa are nevoie de asemenea si de un loc al lui, care sa fie mai ferit si neaparat racoros, pentru a se relaxa. Expunerea la soare pentru mai mult timp nu numai ca duce la epuizare, dar poate provoca si arsuri ale pielii.  Exista pe piata solutii de protectie solara, special create pentru caini.

                                                                                         

         Cea mai buna metoda pentru a-l feri de soare este crearea unui adapost si plasarea lui intr-o zona cu umbra. Umbra creata de copaci este buna, dar nu perfecta. Puteti sa creati un adapost special care sa respinga razele soarelui, dar asigurati-va ca este foarte bine ventilat si destul de incapator. Daca puteti, puneti-i adapostul intr-un loc umbros pentru a se pastra racoros. Evident, cel mai bun adapost este in casa. Daca aveti posibilitatea, faceti-i o usa speciala rabatanta pentru a avea acces oricand in caine.
       In timp ce un pat poate fi dragut, moale si confortabil, poate fi si prea calduros, de aceea uneori veti observa caini care prefera sa doarma pe gresie sau chiar si pe suprafete de beton atunci cand este foarte cald afara.         Pe piata veti gasi multe produse special create pentru a va racori cainele. Unele funtioneaza mai bine decat altele, alteori depinde si de caine ,un pat special creat poate sa ii ofere confortul, dar si racoarea pe care cainele dumneavoastra are nevoie . Paturile care ofera aceasta racoare sunt facute pe baza de un gel special sau pur si simplu apa pentru a mentine patul rece. Aceste tipuri de paturi sunt grozave pentru cainii aflati in perioada senioriei, deoarece sunt o alternativa perfecta pentru suprafetele tari. Daca va decideti sa folositi astfel de produse, nu uitati ca nimic nu poate substitui apa proaspata si umbra. Niciunui caine nu ii va fi dificil sa treaca peste temperaturile ridicate daca va dispune de acestea doua. 
                                                                                                                         
     Bulldogii englezi si francezi sunt printre cei mai sensibili caini pe timpul verii. O temperatura de peste 22-23 de grade Celsius poate fi prea ridicata pentru confortul lor, cauzandu-le soc hipertermic. 
    Vulnerabili sunt si cainii negri, dar și cei grasi ori cu masa musculara mare, pentru că se supraincalzesc repede. Unii caini pot sa faca soc hipertermic in intervale extrem de scurte, adica in cateva minute.Simptomele sunt salivatia puternica si respiratia rapida. In acel moment, trebuie sa turnam apa pe el, mai ales in zona capului si a gatului.
     Depinde si de cat de cald e afara si de cat de umed e aerul, de curentii de aer. Cu cat aerul e mai uscat, cu atat cainii suporta mai bine caldura. E bine de stiut: cainii nu transpira, iar pierderea caldurii se face la nivelul respiratie. Rasele de talie mica, cele cu botul lung, cainii cu blana alba suporta temperaturi foarte mari, de peste 30 de grade Celsius. In categoria asta intra ogarii, bracii, bichonii, cockerii, canisii etc.
      La plimbat e ideal  in primele ore ale dimineții si la ultimele ore ale serii. Adica la 7.00 dimineata si dupa 8.00 seara, pentru ca, uneori, temperaturile raman ridicate mai mult de 30 de grade seara. 
      La inot, cainii pot iesi oricand. Avand corpul in apa, nu au nici o problema. La fel si in parcuri sau paduri, adica intr-un mediu natural in care se pot adapta si unde pot sta cu burta pe pamant, care e mai rece.
    Cainele poate sa stea intr-o camera care a fost racita anterior cu aer conditionat, insa nu trebuie sa fie lasat niciodata in jetul de aer rece.A
erului conditionat este un dusman al cainelui, pentru ca el nu este adaptat sa stea in curentul de aer rece, cainii ajung sa raceasca foarte usor, sa se imbolnaveasca cu germenii din aparat mult mai repede decat oamenii, pentru ca respiratia lor este mult mai rapida.
   Majoritatea cainilor nu mananca atunci cand este foarte cald afara si e bine sa-i lasam in pace, sa manance doar seara sau cand au ei confortul termic. Sa le lasam apa la discretie si sa se duca in locurile unde se pot racori. 

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie