Top 3 sporturi speciale pentru câini | www.dogwatch.ro

Zgărzi şi garduri de perimetre invizibile pentru câini şi pisici

garantie pe viata  best buymoney back garanty family choice awards comodo SSL certificate logo

Cos de cumparaturi

Coșul dumneavoastră de cumpărături este gol.

Top 3 sporturi speciale pentru câini

Una dintre nevoile de bază al unui câine este stimularea mentală și fizică. Sporturile dedicate patrupezilor vor ține activ câinii atât fizic cât și mental. Dacă câinele tău este ”posesorul” unei curți mari sub stricta supraveghere și siguranța unui gard invizibil Dogwatch atunci spațiul necesar pentru a-și consuma energia fizică acumulată este dat.

Mai lipsește un partener cu care se poate descătușa, adică tu și un sport agreat de amândoi.

1. Pentru rasele mai active Agility

Aproape membrii oricărei rase pot practica agility, dar sunt rase mai predispuse la practicarea acestui sport cum ar fi: Border collie, Golden retriever, Jack Russell Terrier, Cocker Spaniel, Whippet, Australian Shepherd Dog.
Agility, creat în Anglia în 1977 este una dintre cele mai distractive activități pentru echipa formată din câine și stăpân. În esență este o cursă de obstacole (tuneluri, slalom, balansoar, rampe) care trebuie parcurs cât mai repede de patruped coordonat numai de comenzile vocale și corporale ale partenerului. Intensitatea și dificultatea cursei poate fii adaptat nevoilor de mișcare ale câinelui. Munca în echipă între câine și om este baza acestui sport. Dacă practicați agility în curtea proprie echipat cu gard ascuns Dogwatch obstcolele trebuie astfel aranjate încât să nu fie plasate în zona de evitare ale gardului.

2. Freestyle canin

Un alt sport amuzant pentru câine, care poate fi practicat în echipă om-câine este freestyle canin. Freestyle canin este un spectacol muzical coreografat al echipei formate din câine și stăpân. Exact cum sună, această activitate este în esență un dans liber cu câinele. Cum îi sugerează și numele, în freestyle canin aproape orice tip de mișcare este permis care nu pune în pericol patrupedul sau colegul lui de echipă. Coreografia unui astfel de reprezentații cuprind mișcări sincronizate ale perechii om-câine, rostogoliri, sărituri ale blănosului, șerpuirea câinelui printre picioarele coechipierului aflat în mers etc.
Pentru practicarea freestyle canin este necesar o legătura profundă între stăpân și câine, precum și stăpânirea comenzilor de bază, mai ales a comenzii ”la picior”.

3. Săritură în lungime… de bazin

Saritura-in-lungime-caine

Sursă foto:free Adobe Stock

Este o competiție în care câinele trebuie să sară cât mai departe de pe malul lacului sau al bazinului. Se aseamănă foarte mult cu săritura în lungime din atletism, numai că în loc de nisip câinii sar în apă. Campionii acestui sport sunt rasele care adoră apa și sunt energici cum sunt membrii rasei Labrador Retrievers.
Pentru acest sport o să ai nevoie de jucăria preferată a câinelui tău și un bazin sau un lac cu ponton. Tu arunci jucăria în apă astfel încât să-ți motivezi câinele să sară cât mai departe de mal.
Dacă aveți bazinul în curtea casei și accesul câinelui în bazin este restricționat cu un gard ascuns Dogwatch atunci practicați acest sport pe malul unui lac, altfel se va crea o confuzie pentru câine.
Acest sport poate fii practicat nu numai pe orizontală dar și pe verticală. Între două bare verticale se montează o bară pe orizontală astfel încât acesta să cadă la o simplă atingere cu botul a câinelui. Dacă patrupedul a reușit să doboare bara orizontală, atunci ridică ștacheta.
Poți să crești motivația patrupedului cu mici recompense gustoase, cu mângâieri și cuvinte, gesturi de laudă.
Oare care dintre sporturile enumerate mai sus ar fi cel pe care a-ți prefera amândoi? Încercați-l pe toate trei (cel cu lacul vara viitoare)! Suntem siguri că o să fie distractiv și rezultatul va fi o legătură și mai strânsă între voi doi.