În cazul introducerii bateriei pentru prima dată în receptor, ledul de semnalizare de pe receptor (status led-ul sau lumina de test) va pâlpâi concomitent în culorile verde și roșu.

Mai jos vă prezentăm modul de funcționare a ledului de semnalizare de pe receptor:

Dacă receptorul funcționează corect, LED-ul pâlpâie la fiecare 30 de sec, având culoarea verde.

Dacă LED-ul nu se aprinde, verificați dacă bateriile au fost bine introduse în receptor.

Când programați receptorul, LED-ul pâlpâie având culoarea verde, în concordanță cu nivelul de dresaj. Nivelul 1 de dresaj:  un bip audio și un semnal vizual de lumină verde, nivelul 2: două bipuri audio și două semnale vizuale de lumină verde, etc.

Când testăm mărimea zonei cu acțiune, iar receptorul se află în zona cu avertizare, atunci LED-ul pâlpâie având culoarea verde.

Atunci când testăm receptorul sau mărimea zonei de avertizare și ajungem în zona de corecție, atunci LED-ul pâlpâie având culorile verde și roșu.

Când LED-ul pâlpâie de două ori la fiecare 30 de sec. ne arată că patrupedul a fost în zona de evitat (acest lucru este semnalizat timp de 24 de ore).

Când LED-ul pâlpâie la fiecare 10 secunde având culoarea roșie, bateria trebuie schimbată în max 3-4 zile.

În cazul în care LED-ul pâlpâie la fiecare 10 sec. de două ori având culoarea roșie, înseamnă că bateria trebuie schimbată imediat și că patrupedul Dvs. a fost în zona de evitat.

Pentru a înțelege importanța, respectiv funcționarea beculețului, vă invităm să vizionați următorul filmuleț: