Câinele și Revelionul

favorite Vizualizari: 299
Câinele și Revelionul
Oamenii sunt obișnuiți să-și pună dorințe de anul nou. Dacă și câinii ar avea acest obicei o dorință majoră ar fi: revelioane fără petarde și focuri de artificii.
Pentru majoritatea oamenilor ultima zi din decembrie este una dintre zilele cele mai așteptate ale anului, fiind un prilej de bucurie și festivități, condimentat cu petreceri zgomotoase. Pentru câini însă noaptea dintre ani poate fi un adevărat coșmar datorită zgomotului produs de focurile de artificii, petarde și pocnitori. Din punct de vedere statistic revelionul este ziua în care se pierd cele mai multe câini într-un an. Reacția acestora la zgomotele puternice percepute ca sursă de pericol este să se îndepărteze cât mai mult posibil de acesta. Cum în viitorul apropiat nu vom scăpa de acest obicei al oamenilor, nu avem de ales trebuie să ne pregătim din timp pentru acest eveniment.
Consecință focuri de artificii
În continuare îți oferim câteva sfaturi la care poți apela pentru ca revelionul patrupedului tău să fie cât mai relaxant.
Cel mai important lucru care trebuie să faci este să amenajezi câinelui tău o încăpere liniștită. Dacă deobicei îl ții în curte sub paza și siguranța unui gard invizibil Dogwatch pentru această noapte este indicat să-l închizi într-un kennel pentru câini sau și mai bine este faci o mică excepție de la regulă și să-l lași să înnopteze în siguranța casei voastre. (Evident regula pentru câinele ținut în casă este să nu-l lași să iasă în curte în toiul spectacolului de artificii.)
Asigurăt-te că încăperea în care îl vei adăpostii pentru noapte este 100% adecvat, câinele nu are nici o posibilitate de evadare și nici un accesoriu care îl poate accidenta. Ține cont și de faptul că un câine panicat este în stare să facă lucruri pe care în mod normal nu l-ar face (mai mult ca sigur nu va dărâma peretele casei, dar poate găsii scăpare pe geam).
Zgomotul produs de focurile de artificii și petarde poate provoca stare de panică chiar și pentru un câine care deobicei este liniștit. Părerile legate de necesitatea mângâierii și liniștirii patrupedului în acest caz se împart. Este mai important însă ca tu să fii relaxat deoarece acesta va induce sentimente de liniște și câinelui tău.

Relaxare stăpân și câine
Încă nu este prea târziu nici microciparea câinelui, implantarea acestui dispozitiv durează doar câteva minute și în cazul nefericit în care prietenul tău de nădejde își ia lumea în cap va fi mult mai simplu să-l găsești. De asemenea este o idee bună, dacă pui un bilețel pe zgarda patrupedului tău care conține numele și numărul tău de telefon.
Dacă deja îți cunoști foarte bine cățelul și ai observat că an de an pocnetele produse de petarde îl deranjează din ce în ce mai mult apelează la serviciile unui veterinar care poate prescrie tablete sedative pe bază de plante medicinale inofensive patrupedului.
Ca un ultim sfat de pregătire a blănosului familiei pentru eveniment este ca în ziua respectivă să-i oferi o plimbare cât mai lungă, jucați-vă, aleargă-l să-și consume energia și la sfârșitul zilei să fie epuizat și liniștit.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie