Câinii “la datorie “ din nou...

favorite Vizualizari: 284
Câinii “la datorie “ din nou...
De-a lungul timpului acești inimoși patrupezi ne sunt alături în foarte multe lupte, ba contra traficanților de droguri, ba la identificarea dispozitivelor explozive. Ne ajută la găsirea posibililor supraviețuitori în cazul unor dezastre naturale (cutremure, indundații,avalanșe) și nu este deloc neglijabilă rolul lor în detectarea a unor boli cum ar fi cancerul sau boala Parkinson. O altă luptă a început cu apariția noului inamic numit Covid-19 și ei sunt la datorie.
Cainele noua speranta a cercetatorilor in lupta contra Covid-19

Starea de urgență expiră astăzi cel puțin la noi, dar virusul probabil nu va ține cont de acest fapt și ne va pândi pentru cine știe cât timp. Vaccinul contra acestui microorganism întârzie să apară, iar testele pentru depistarea noului coronavirus când sunt când nu sunt.
O organizație caritabilă medicală din Anglia care a dresat cu succes câini pentru detectarea malariei, a cancerului și a bolii Parkinson acum încearcă să învețe prietenul cel mai bun al omului să detecteze musafirul nepoftit, virusul Covid-19. Organizația caritabilă Medical Detection Dogs a început dresajul patrupezilor în parteneriat cu Universitatea Durham și Școala de Medicină Tropicală din Londra și potrivit Dr. Claire Guest specialist în psihologia comportamentală a câinilor, nu există absolut nici un motiv care ar împiedica câinii să detecteze virusul.
Un câine dresat va putea “examina” pe oricine incluzând și pe cei care nu prezintă simptomele bolii iar după analiza olfactivă va semnaliza dacă persoana respectivă trebuie testat sau nu. Metoda va fii una rapidă, eficientă, neinvazivă și va proteja stocul de teste limitat prin folosirea acestora doar în cazurile când chiar este indicat.
Potrivit Dr. Guest dat fiind faptul că orice boală a căii respiratorii la fel ca și cel cauzat de Covid-19 ne schimbă mirosul corpului și foarte probabil câinii vor fii capabili să detecteze această schimbare.
Profesorul Steve Lindsey de la Universitatea Durham spune că dacă rezultatul cercetării va fi de succes, vom putea folosii câinii detectori de Covid-19 de exemplu pe aeroporturi pentru identificarea rapidă a pasagerilor purtători ai virusului și astfel după ce reușim să ținem în frâu epidemia, vom putea prevenii reapariția în masă a acestuia.
Pe această cale le urăm succes cercetătorilor britanici și sperăm că vom auzii numai vești bune cât mai curând despre tentativa lor.
Sursă foto: https://www.medicaldetectiondogs.org.uk/

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie