Cinci sfaturi cum să-ți ferești câinele de stresul inutil la o mutare în casă nouă

favorite Vizualizari: 279
Cinci sfaturi cum să-ți ferești câinele de stresul inutil la o mutare în casă nouă
Dacă ți-ai întreba câinele, care este cea mai mare dorință a lui, mai ales dacă stați într-un bloc, cel mai probabil răspunsul lui ar fi să vă mutați într-o casă cu grădină cât se poate de mare, unde se poate juca nestingherit. Și când v-a sosi momentul suntem siguri că una dintre condiții la alegerea noii case un rol foarte important v-a avea și satisfacerea dorinței patrupedului tău care te va recompensa zilnic și pentru acest gest al tău.

Relocare domiciliu cu patrupedul favorit
Mutarea în casă nouă deschide orizonturi noi, dar în același timp implică o sumedenie de sarcini stresante de la planificare, la împachetare, până la angajarea unei firme de relocare și multe altele. Schimbarea reședinței, având printre membrii familiei și un animal de companie mai adaugă câteva taskuri în plus de care trebuie să ții cont. Pentru a limita consecințele nedorite a acestei aventuri îți oferim 5 sfaturi utile pentru ca acest proces să nu influențeze negativ prietenul tău blănos.
1. Perioada dinaintea mutării
Cu câteva săptămâni înaintea mutării încearcă să petreci cât mai mult timp cu câinele tău. Plimbă-l cât mai des în noul cartier, cumpără-i un cadou și dacă este posibil faceți vizite la noua locație și să-i faci cunoștință din timp cu noul lui teren de ”joacă”. Dacă grădina va avea și părți interzise patrupedului, îți recomandăm o soluție elegantă și sigură pentru a preîntâmpina certurile inutile. Gardul invizibil Dogwatch pentru delimitarea acestui teritoriu te va scăpa de extra bătăi de cap și va oferii blănosului tău un teritoriu sigur. Este indicat să începeți acomodarea cu gardul ascuns înainte de mutarea în casa nouă.
2. În ziua mutării
Ziua mutării indeferent de planificarea meticuloasă v-a fii una haotică și periculoasă. Uși rămase deschise, mobilier greu de cărat, mașini în mișcare, toate acestea pot fi periculoase și riscante pentru animalul tău de companie. Îți recomandăm să-i găsești pentru ziua respectivă un domiciliu provizoriu la un prieten de-al lui sau un sitter pentru câini. Dacă nu ai găsit o gazdă primitoare pentru patruped și s-a obișnuit deja cu limitele gardului invizibil atunci și noul teritoriu poate fi o soluție.
3. Nu-i spăla lucrurile
Oricât de tentant ar fi nu spăla obiectele care emană mirosurile cunoscute pentru nervul olfactiv al câinelui tău. Patul, pătura, jucăriile, recipientele din care mănâncă și bea aduc ”parfumul” casei vechi în cel nou, ceea ce va reduce substanțial stresul și îl ajută să se adapteze mai repede.
4. Respectă aranjamentul vechi al obiectelor
Specialiștii în domeniul psihologiei câinilor recomandă aranjarea obiectelor personale ale patrupedului tău pe cât posibil similar cu cel din vechea casă.
5. Rutina zilnică să rămână neschimbată
Rutina zilnică este importantă pentru animalele de companie, respectând orarul vechi de hrănire, plimbare, joacă și alte activități regulate crează stabilitate pentru câine.
În primele zile după mutare este posibil ca blănosul tău să prezinte semne de anxietate dar această stare se va ameliora în scurt timp. Însă dacă nu mănâncă pentru mai multe zile contactează medicul veterinar.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie