Cum îți poți proteja pisica cu un gard ascuns Dogwatch?

favorite Vizualizari: 903
Cum îți poți proteja pisica cu un gard ascuns Dogwatch?

Datorită instinctului înnăscut, pentru majoritatea pisicilor este ceva natural să steie afară în mijlocul naturii. Când au chef de o tură în aer liber sunt gata să facă orice să-ți comunice această dorință: miaună în fața geamului, scarpină ușa de la intrare, te însoțesc la fiecare pas în casă. Nu prea ai de ales pentru că pisicile sunt animale persistente, chiar dacă știi că în medie pisicile de exterior trăiesc cu 8-10 ani mai puțin față de pisicile de interior.

Lista pericolelor care pândesc asupra animalului tău de companie este lungă dar cele mai frecvente accidente se datorează autovehiculelor, diferitelor materiale otrăvitoare cum ar fi antigelul sau produsele de deratizare depozitate sau plasate necorespunzător. Cu toate acestea, există o soluție care permite să-ți lași pisica să-și potolească setea de aventură fără ca tu să-ți faci griji pentru pericolele care i-ar putea periclita sănătatea sau chiar viața prietenului tău.

Soluția este sistemul complet de gard electronic invizibil Dogwatch. Chiar dacă a fost conceput cu precădere pentru câini își face treaba excelent și în cazul altor animale de companie, pisicile fiind a doua cea mai numeroasă din tabăra animelelor de companie.

Care este gardul invizibil ideal pentru o pisică?

Deoarece pisicile nu sunt obișnuite să poarte ceva la gât una dintre factorii de care trebuie să ții cont este mărimea receptorului pe care o va purta. Sistemul complet outdoor PT4 cu receptor R7 mini sau Sistemul complet outdoor PT4 cu receptor R9 sunt dotate cu receptoare suficient de mici și ușoare pentru orice rasă de pisică.

Dar cum îți dresezi pisica la folosirea unui gard electronic pentru animalele de companie?

Îți sugerăm ca în prima fază, cu 2-3 săptămâni înainte de începerea dresajului obișnuiește-l cu purtarea lesei fără receptor. Spre deosebire de dresajul câinilor, dresajul pisicilor începe în casă. Sistemul exterior nu este activat până când pisica se obișnuiește cu receptorul. Între timp îngrădești suprafața din curtea casei destinată prietenului tău analizând atent și ținând cont de abilitățile de evadator al acestuia (cum ar fi crengi de copaci, magazia de lemne unde se poate cățăra etc).

Dacă în cazul câinilor stegulețele de marcaj sunt îndepărtate odată cu obișnuirea acestora cu reperele vizuale ale spațiului îngrădit, în cazul pisicilor aceste stegulețe trebuiesc păstrate pentru o perioadă mai lungă. Aceste elemente vizuale furnizează o modalitate mai ușoară de identificare a perimetrului destinat lui. Dresajul în pași mici este cea mai bună soluție, pisicile se obișnuiesc cu folosirea gardului invizibil în aproximativ 2 săptămâni. Odată dresați, pisicile pot hoinării în liniște prin curte și explora după dorință iar tu poți fi mai relaxat.

Câteva sfaturi utile legate de dresaj

O regulă generală este faptul că la începerea dresajului pisoiul trebuie să aibă o vârstă de cel puțin 4 luni.

Zgarda pisicuțelor trebuie verificată și ajustată în funcție de ritmul de creștere a acestora.

Așa cum îi sfătuim pe proprietarii de câini utilizatori ai gardurilor invizibile Dogwatch, la fel și ”părinții” de pisici ar trebui să înlăture receptorul regulat când nu este în funcțiune, pentru a prevenii iritarea pielii.

Ca și în cazul gardurilor invizibile pentru câini, gardul ascuns Dogwatch pentru pisici poate fi folosit pentru diferite tipuri de proprietăți, de la curți mici ale caselor până la spațiile vaste ale fermelor.

Cu ajutorul gardului invizibil Dogwatch pot fi restricționate spații din curte cum ar fi paturile de flori, bazinul de înot sau drumurile de acces și aleile.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie