Cum să-ți planifici un concediu alături de câinele tău?

favorite Vizualizari: 477
Cum să-ți planifici un concediu alături de câinele tău?

Odată cu încălzirea vremii tot mai mulți oameni își planifică vacanțele.

Dar ce faci cu patrupedul tău dacă te decizi să pleci o perioadă mai mare de timp?

E simplu. Îl poți lua cu tine.

În ultimul timp din ce în ce mai multe locuri de cazare au devenit dog friendly, așa că tot ce trebuie să faci este să ții cont de câteva sfaturi pentru a avea o vacanță reușită.

 

1.     Asigură-te că hotelul / pensiunea unde stai cazat este dog friendly. Poți suna înainte și chiar să întrebi dacă au un spațiu de joacă sau o grădină unde îți poți plimba cățelul.  Sunt multe lanțuri hotelieri care oferă aceasta facilitate cu sau fără costuri suplimentare. 

Nu te limita numai la cazare ci asigură-te că alegi un oraș dog friendly. Dacă alegi o destinație cu plajă verifică înainte politica lor cu privire la accesul animalelor de companie pe plajă.

Și, foarte important: sună veterinarul și ai grijă ca patrupedul tău să aibă toate vaccinurile la zi înainte de plecarea în concediu.

2.     E destul de greu să te decizi ce pui în bagaj pentru tine, știm. Dar, dacă îți iei cățelul cu tine, și el are nevoie de lucrurile lui. Chiar dacă nu sunt multe, asigură-te că iei la tine mâncare (poate și pentru câteva zile în plus), zgarda, castronul pentru apă/ mâncare, păturica sau jucăria lui preferată.

3.     Dacă alegi să mergi cu mașina în concediu ține cont că drumul cu siguranță va fi mai lung decât până în parc. Așa că va fi nevoie de multe pauze de toaletă (cel puțin o dată la două ore). Dacă drumul e lung, ideal ar fi să îi amenajezi un spațiu sigur câinelui tău: poate o cușcă sau un loc prevăzut cu hamuri/ centură. De asemenea, pentru a evita accidentele, trebuie să nu-i dai hrană sau apă cățelului cu aproximativ o oră înainte de a urca în mașină. Oferă-i câinelui posibilitatea să de dezmorțească și să-și întindă lăbuțele deoarece perioadele lungi petrecute în mașină ar putea să îl neliniștească. Nu îi da NICIODATĂ mâncare sau dulciuri câinelui în mașină, pentru că i-ar putea provoca greață sau dureri de stomac.

4.     Odată ce ai ajuns la destinație, încearcă să păstrezi programul câinelui cât mai normal posibil. Asigură-te că are parte de timpul obișnuit de exerciții fizice, de pauze regulate la toaletă și că mănâncă după același program ca acasă. Lasă câinele să exploreze împrejurimile înainte de a-l duce în unitatea de închiriat sau în hotel, iar odată intrat înăuntru, supraveghează-l îndeaproape, în cazul în care încearcă să marcheze noul teritoriu.

Animalele de companie pot deveni agitate atunci când sunt într-un mediu nou, așa că pune-i pătura sau patul preferat în camera de cazare și asigură-te că îi acorzi o atenție sporită. Când ești în vacanță, lasă câinele singur cât mai puțin posibil. Planifică activități și evenimente care sunt prietenoase cu câinii pentru că la urma urmei, este și vacanța lor!

Așadar, mersul în concediu alături de câinele tău poate deveni o aventură frumoasă și pentru tine și pentru câinele tău. Trebuie doar puțină planificare!

 

 

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie