De ce le place cainilor sa sterpeleasca sosete?

favorite Vizualizari: 407
De ce le place cainilor sa sterpeleasca sosete?

Probabil ti-sa intamplat si tie de mai multe ori faza cu sosetele ciuruite de tovarasul tau de incredere. Stii despre ce vorbim. Oare de ce au blanosii acest obicei nebisnuit? Da, cainilor le place sa consume cele mai stranii obiecte. Un sosete murdar este o adevarata delicatete pentru prietenul tau patruped. In timp ce tie ti-se pare un lucru desgustator, pentru latratorul tau este un lucru natural, nimic iesit din comun, deci nu-i poti reprosa deloc ca ti-a furat ciorapul cel mai drag. Dar totusi te gandesti, oare de ce ii place sa ciordeasca sosete? Iata 5 motive care-l pot sa motiveze sa rontaie sosete nu tocmai gustoase. Avem cateva teorii pe care in continuare le impartasim cu tine.

De ce le place cainelui tau sosetele

 

1. Il face sa se simta mai bine

Cainele tau nu fura sosete pentru ca face parte din dieta lui zilnica, ti-l ia pentru ca a crantani sosetele tale il fac sa se simta mai bine. Pentru pui de catei, este ceva firesc sa mestece in perioada in care ii apar dintii in prima luna, dar pentru cainii adulti rontaiala este o activitate la fel de placuta ca si mestecarea gumei de mestecat pentru oameni.

2. Pur si simplu este plictisit

Cand cainele tau se simta plictisit trebuie sa faca ceva care elibereaza energia acumulata. Iata ce se poate intampla cand se afla in aceasta stare:
  • se formeaza un obicei de a manca in exces
  • incepe sa rontaie mobilierul si garderoba
  • simte nevoia de evadare
Pentru a preintampina acest tip de comportament, declansat de starea de plictiseala , intotdeauna asigura-te sa aiba parte de cantitate de miscare suficienta.

3. Furandu-ti sosetele isi arata afectiunea fata de tine

Noua oamenilor ne plac sosetele curate, ceea ce nu este adevarat si in cazul cainilor. Crezi sau nu cainelui tau ii plac mai mult ciorapii tai murdari pe care ai purtat la sala decat cele curate. Sosetele murdare are mirosul tau, rontaindu-i il face pe latratorul tau sa se simta mai aproape de stapanul sau adica de tine.

4. O camera ordonata, o soseta salvata

Daca camera ta este dezordonata cu hainele aruncate pe unde ai apucat nu da vina pe el daca iti produce cateva extra gauri pe textilele preferate. De unde trebuie sa stie ca rontaitul lucrurilor de pe podea este un comportament nedorit. Deci e mai bine sa ai o camera ordonata cu lucrurile la locul lor.

5. Anxietate de separare

Cainii sunt fiinte sociale cand esti plecat iti duc dorul al naibii de tare. Nu este un lucru iesit din comun pentru un caine sa sufere de o anxietate de separare si sa caute ceva care-l scapa de acesta stare incomoda si asa am ajuns iarasi la sosete care ii servesc ca si o paturica de securitate. Neobisnuit dar mirosul tau de pe sosete il fac sa simta mai putin sentimentul de disconfort creat de absenta ta. Acest lucru nu inseamna ca o pereche de sosete de la antrenament iti pot inlocui prezenta.

Oare cainele tau are astfel de tendinte? Apreciem feedback-ul scrie-ne pe adresa de e-mail info@dogwatch.ro, suntem curiosi care este parerea,experienta ta despre acest obicei al companionului tau. Multumim!

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie