Dresaj canin

favorite Vizualizari: 265
Dresaj canin

Asa cum vara se apropie spre sfarsit  si noi am venit inapoi din concedii ,cu noua forta ,putem sa incepem un dresaj cu caini.
Iata cateva idei pentru un dresaj adecvat.

Dedicati dresajului 15 minute/zi

Catelusii se plictisesc foarte repede, asa ca trebuie sa faceti tot posibilul sa ii tineti conectati la activitatile de dresaj macar 15 minute pe zi. Nu va pierdeti rabdarea, daca vedeti ca s-au plictisit dupa doar cateva minute. Inarmati-va cu rabdare, pentru ca ei sigur nu vor putea face asta.

Impartasiti regulile dresajului cu toti membrii familiei

Daca va chinuiti sa va dresati catelul sa nu sara pe oameni, iar copiii dumneavoastra ii permit atunci lucru, atunci nu va veti indeplini niciodata scopurile. Odata stabilite regulile jocului, trebuie sa fie cunoscute de toata lumea.

 

Prima comanda de dresaj: dormitul în cusca

Poate vi se pare crud, dar cateii adora sa doarma in custi. Daca sunt doar niste pui, atunci puneti-i sa doarma in cutii mici, pentru a nu le da posibilitatea sa isi faca nevoile in ele - cateii niciodata nu isi vor face nevoile in locurile in care dorm si in care mananca. Pe masura ce cresc, schimbati-le cusca si amplasati-o cat mai aproape de membrii familiei. In plus, nu lasati catelul sa doarma cu dumneavoastra in pat pana nu sunteti sigur ca s-a obisnuit sa doarma in cusca lui. Odata culcat in pat, cu greu va renunta la acest obicei.

A doua lectie: sa se deplaseze cu zgarda

Aceasta lectie este foarte importanta, mai ales daca nu locuiti la curte. Catelul trebuie sa inteleaga ca, daca vrea sa iasa din casa, nu o poate face fara zgarda.

A treia lectie: opreste-te si vino 

Aceasta comanda este una dintre cele mai importante, deoarece ii poate salva viata catelului dumneavoastra. Nu va obisnuiti sa ii spuneti pe nume ori de cate ori veti dori sa il faceti sa stea pe loc, deoarece va crede contrariul: ca il chemati. Comenzile conform carora trebuie sa il faceti sa se opreasca trebuie invatate chiar inainte de a le invata pe acelea de chemare.

Nu uitati ca toti cateii au temperamente diferite

Legat de ceea ce spuneam si la primul subpunct, invatati sa cunoasteti temperamentul animalului dumneavoastra. Unii catei sunt incapatanati si vor face exact pe dos, altii vor fi mai supusi decat puteti crede. Va trebui sa adoptati tehnici de dresaj in functie de temperamentul fiecaruia.

Recompensati-i succesul cu laude 

Asemenea oamenilor, si cateilor le place sa fie apreciati pentru ceea ce fac. Sfatul specilistilor este sa nu le oferiti recompense in schimbul lucrurile invatate, pentru ca nu le vor pune in practica decat atunci cand vor primi ceva in schimb. Pe de alta parte, trebuie sa ii laudati de fiecare data  asa vor invata si vor repeta totul cu drag.

Incheiati sesiunile de dresaj intr-o nota pozitiva

Daca ati incercat sa il invatati ceva nou si nu i-a reusit, nu incheiati sesiunea de dresaj intr-o nota pesimista. Aduceti-i aminte un numar de dresaj la care se pricepe foarte bine si faceti-l sa se simta mandru de ceea ce stie. Odata terminata „sedinta” recompensati-l cu laude.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie