Este necesar sa ne imbracam cainii?

favorite Vizualizari: 587
Este necesar sa ne imbracam cainii?
Hainele, puloverele confectionate animalelor noastre de companie deobicei sunt extrem de dragute. Pot fi achizitionate in marimi, culori, modele foarte variate. Sunt patrupezi care nu accepta nici in ruptul capului sa fie echipati, dar sunt care suporta cu usurinta imbracarea lor cu un pulover sau alta haina. Dar oare cainii nostri au nevoie de extra accesorii? Sau daca este in voga nici nu se pune problema sa-l imbraci sau nu?
Daca nu demult caini erau tinuti mai mult in curtea casei, in zilele noastre foarte multi patrupezi au acces nelimitat in casa si petrec o mare parte a zilei in comfortul caminului nostru, adaptandu-se la standardele mediului uman. In consecinta imbracarea animalelor in sezonul rece, (care se apropie cu pasi repezi) este ceva necesar, dar nu neaparat la toate rasele de caini.

Bal-mascat-pentru-caini-cu-gard-invizibil
Rasele care au blana mai groasa cum ar fi malamutul alaskan, husky sau Cainele de TerraNova (Newfoundland) care sunt obisnuiti cu temperaturile mai joase, mai mult chiar le place frigul o “extrablana” l-ar incomoda. Pentru aceste rase de caini caldura este mai insuportabila decat frigul.

Primii vizati in acest sens pot fi cainii cu blana scurta si cei cu statura mica care au corpul mai aproape de sol, fiind mai sensibili in fata temperaturilor scazute. In cazul acestora un puloveras le poate conferi o senzatie de confort mai ridicat. Trebuie luat in considerare si faptul ca tremuratul la intalnirea cu gradele in minus nu neaparat este un lucru nefiresc, ci o metoda de a genera caldura, musculatura trebuie sa produca caldura.
Caine-marinar
Vulnerabilitatea mai ridicata in fata temperaturilor scazute sunt puii de catei, cei batrani si bineinteles cei bolnavi. Ei trebuie feriti de frig cu imbracaminte de sezon si luandu-se in considerare conditiile meteo din timpul plimbarilor.

Este foarte important de retinut, daca esti adept al imbracarii cainelui tau ca imediat ce intrii intr-o incapere pentru o durata mai lunga de timp patrupedul tau trebuie dezbracat pentru a preintampina aparitia iritatiilor pielii datorate supraincalzirii si frecarii.

La orice achizitie facuta pentru garderoba prietenului tau de nadejde verifica daca fermoarul, velcroul sau catarama cu care este inzestrata haina poate produce iritatii pielii cainelui tau.

Ca o concluzie putem afirma ca sunt situatii in care hainele sunt utile pentru patrupezi, dar in general ei pot face fata temperaturilor mai scazute si fara a purta extratextile.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie