Excursie impreuna cu animalul tau de companie

favorite Vizualizari: 579
Excursie impreuna cu animalul tau de companie

Calatoria cu animalul de companie implica unele pregatiritiri

Fa o vizita la veterinar inainte de a pleca in excursie 

  Este important ca animalul tau sa fie sanatos, daca vrei ca el sa se comporte bine si sa faca fata drumului, mai ales daca este unul lung. Inainte de a pleca, fa o vizita veterinarului. In semn de respect fata de hotelurile unde te vei caza dar si fata de animalul tau, cumpara medicamente impotriva puricilor si impotriva viermilor intestinali.  Asigura-te ca are facute toate vaccinurile de care are nevoie, in functie de destinatia calatoriei tale. Cel mai important este fara doar si poate vaccinul antirabic. Nu numai ca vei fi oprit la trecerea frontierei in alta tara, dar iti pui in pericol si animalul daca nu are acest vaccin facut. Odata ajuns la veterinar, cumpara-i cainelui toate medicamentele de care ar putea avea nevoie.Daca nu a fost sterilizat sau neutralizat si iti surade aceasta idee, e timpul sa faci un pas inainte in sensul asta si sa te salvezi pe tine si pe ceilalti proprietari de caini de calvarul unei sarcini nedorite. Veterinarul poate sa si insereze un microcip sub pielea cainelui tau, pentru a-l putea avea sub observatie de-a lungul drumului
                              

Viziteaza un magazin pentru animale de comapanie 

  In functie de unde mergi in vacanta, cainele tau poate avea nevoie de tot felul de lucruri, pe care in mod normal nu le ai la indemana. Asigura-te ca faci provizii suficiente de hrana pentru el, care sa-ti ajunga pe toata durata calatoriei. Completeaza toate acestea cu niste gustari sanatoase, pe care le vei gasi foarte folositoare, daca animalul tau va suferi de anxietate pe drum sau pur si simplu vei considera ca acesta merita sa fie rasfatat. Poti sa-i cumperi si o jucarie robusta, pentru a-i oferi ceva care sa-l tina ocupat pe drum, in timpul orelor petrecute in masina. Daca nu ai cusca pentru el, ia in considerare achizitionarea uneia. Este important ca excursia pe care o faceti sa fie una in siguranta atat pentru tine cat si pentru el (gandeste-te numai la situatia in care pui o frana brusca si te trezesti cu cainele peste tine). Tine cont si de climatul pe care i-l oferi animalului. Daca blana cainelui are parul scurt si nici n-a vazut zapada pana acum, cumpara-i o hainuta groasa. S-ar putea sa nu-i placa, dar ii va tine de cald atunci cand ajungi in zone cu temperaturi mai scazute. Ar fi bine sa-i cumperi si o lesa noua, zgarda, trusa de prim ajutor pentru caini, cleste pentru unghii, radacini de valeriana , o vesta portocaliu fosforescent daca aveti in plan si excursii prin padure si, favoritul multora, FURminator (o perie pentru caini, dar care va tine tapiteria curata si bagajul mult mai eliberat de parul nedorit).
                                
 

Pregateste un culcus comfortabil pentru catelul tau

  De-a lungul calatoriei, cainele va fi supus experientei unor locuri noi, unor oameni noi si unor situatii neprevazute. El are nevoie de un spatiu confortabil, un loc sigur, in care sa se poata simti linistit si intr-un mediu familiar. Poti amenaja acest spatiu in cusca sa, punand in ea o patura, jucariile preferate ale animalului si alte lucruri care ii fac placere.  Poti instala si o lumina nocturna in apropierea custii, astfel incat cainele sa nu stea in intuneric total pe durata noptii. Scopul principal al tuturor acestor amenajari este acela ca animalul sa simta ca are un loc al sau in masina – cat mai familiar.

                              

Fa o evaluare a drumului 

   Drumul cu masina insotit de caine implica multe si unul dintre elementele de care trebuie sa tii seama este locatia. Daca treci granita, s-ar putea ca in anumite tari sa ti se refuze intrarea impreuna cu cainele, daca este de exemplu din rasa Pitbull. Exista informatii cum ca animalele din aceasta rasa sunt luate de la stapanii lor si eutanasiate. In functie de locul in care mergi, s-ar putea sa fie nevoie de anumite vaccinuri si trebuie sa ai grija si la conditiile climaterice. Desi in mod normal n-ar trebui sa existe probleme de natura jurisdictionala atunci cand calatoresti impreuna cu cainele, nu e exclus ca ele sa apara. E bine sa citesti inainte de calatorie legile tarii spre care te indrepti si reglementarile acestora in ce priveste persoanele si animalele.Odata ce stii incotro te indrepti, poti face un studiu al zonei respective.  De-a lungul drumului, cainele trebuie ajutat sa faca miscare si sa socializeze cu alte animale, acest lucru contribuind la un somn mult mai bun si mai profund. Putin studiu inainte te ajuta sa identifici cabinetele veterinare, parcurile, magazinele pentru animale, hotelurile in care iti este permis accesul cu caini, dar si alte destinatii.

                          

 

 

Sa nu stresezi cainele 

  Un caine stresat este de cele mai multe ori un caine greu de stapanit. Incearca sa-ti stresezi cat mai putin animalul. Opreste boxele din spatele masinii, daca tii cainele acolo. Nu uita ca zgomotele ii afecteaza mult mai mult pe caini decat pe oameni. Daca animalul tau sufera de anxietate in masina, da-i radacini de valeriana speciale pentru el. Preparatul este absolut natural si poate fi amestecat in mancarea pentru caini, pentru un efect calmant. Creaza-i cainelui un climat propice pentru somn (de exemplu, daca animalul vomita in cusca, fa tot ce-ti sta in putinta sa cureti mizeria inainte ca acesta sa adoarma). Nu lasa mult timp cainele nesupravegheat in masina. Nu lasa cainele in masina daca temperatura de afara nu este una propice animalelor. O zi calda inseamna un interior foarte fierbinte al masinii. Daca este frig si trebuie sa-ti lasi cainele in masina cateva minute, asigura-te ca dai drumul la caldura si las-o sa mearga o vreme, inainte de a opri motorul. Si inca o data: nu lasa cainele singur in masina perioade lungi de timp si fa acest lucru numai daca este absolut necesar (alege sa iei mancarea la pachet in  loc sa servesti cina intr-un restaurant). Evita schimbarile bruste ale comportamentului la volan. Cu cat apesi mai putin frana, cu cat calci cat mai usor acceleratia si folosesti claxonul numai atunci cand este absolut nevoie, cu atat e mai bine.
                         

Fa  dresaj  cainelui

  Multe probleme care apar intre proprietarii de caini si animale sunt cauzate de lipsa exercitiilor fizice. Cainele are nevoie sa fac miscare pentru a se simti fericit si bine. Ca si oamenii, cainii au nevoie sa faca in mod regulat exercitii fizice. Daca tu nu faci miscare, este totusi datoria ta sa faci asta pentru animalul tau. Acest lucru este cu atat mai important la drum lung, pentru ca animalul petrece foarte mult timp in spatiul stramt al custii. Fa din cand in cand popasuri. In multe dintre zonele amenajate in acest scop, exista locuri speciale pentru caini, in care acestia se pot misca in voie. In loc sa stai pe loc, asteptand ca animalul tau sa-si faca nevoile, alearga impreuna cu el. Iti va prinde bine si tie si il va ajuta si pe el sa se comporte bine in masina, daca faci astfel de popasuri la fiecare 2-3 ore. In plus, localizeaza si parcurile care au amenajate spatii speciale pentru caini. Si nu uita ca un caine care face miscare este un caine fericit.
                         
 

Fa program pentru tot parcursul drumului 

  Nu este intotdeauna usor sa alcatuiesti un program constant pentru animalul tau, atunci cand pornesti la drum impreuna cu el. Calatoriile cu masina sunt imprevizibile. Accidente, trafic aglomerat, vreme rea, nevoia uneori de a conduce fara intrerupere toata noaptea, intalnirea cu oameni si locuri noi – toate acestea fac o sarcina grea din a stabili dinainte un program de urmat. Dar cainii iubesc constanta si familiaritatea. Daca poti face in mod constant macar unul sau doua lucruri, fa-le! Hraneste-ti animalul la aceleasi ore sau scoate-l afara timp de 15 minute in fiecare dimineata. Despre orice ar fi vorba, ofera-i animalului sansa de a se baza pe ceva si de a-l considera un ritual standard al vietii zilnice si, cu siguranta, cainele se va comporta mult mai bine pe drum.

                       

Dai recompensa cainelui 

   Comportamentul adecvat al cainelui la drum lung, mai ales daca este primul de acest gen, nu este o sarcina usoara pentru bietul animal. Rasplateste-l pe cat se poate. Sa ai la indemana mici recompense atunci cand se comporta bine in masina. Foloseste fraze de genul „Baiat bun”, „Fata buna” sau „Catel bun” ori de cate ori este cazul. Cainii inteleg in general cuvantul „bun” si le place sa-l auda. De ce? Pentru ca animalele vor sa stie atunci cand fac ceva bun. Lasa-l sa afle atunci cand se intampla asta, prin recompense, jucandu-te cu el si incurajandu-l si cainele va continua sa se comporte bine.
                         

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie