Gardurile invizibile funcționează și pentru câinii de talie mare?

favorite Vizualizari: 437
Gardurile invizibile funcționează și pentru câinii de talie mare?

Fie că este vorba de pisica vecinului sau de o mașină care trece pe strada ta, câinele va avea instinctul să fugărească practic orice se mișcă. Acest comportament este unul dintre motivele pentru care un număr din ce în ce mai mare de proprietari de câini instalează garduri invizibile, pentru a-și ține patrupedul în curte.

Dar sunt acestea utile și pentru câinii de talie mare?

 

Principiul de funcționare este simplu. Gândește-te la el ca la o graniță invizibilă care îi amintește ușor câinelui tău: "Hei, nu trece linia asta!". Acum, cum face acest lucru? Gardul folosește două componente cheie: emițătorul și receptorul (de obicei, o zgardă pe care o poartă câinele tău).

 

Transmițătorul trimite semnale prin intermediul unui cablu de delimitare, pe care instalatorul DogWatch îl va îngropa sub pământ în jurul zonei în care vrei să-ți ții câinele. Acest cablu este ca o linie magică care definește unde poate și unde nu poate merge câinele. În momentul în care câinele se apropie de limită, receptorul (sau zgarda pentru câini) captează semnalul de la fir și emite un șoc static subtil (sau o corecție). Nu este dăunător - este doar un ghiont care spune: "Poate că nu ar trebui să mergi pe acolo!".

 

Modul în care câinii mari percep lumea din jurul lor poate fi foarte diferit de cel al câinilor mai mici. Câinii de talie mare au adesea un apetit de pradă mai puternic, o curiozitate sporită și sunt mai teritoriali. 

 

La unii câini, un imbold ușor din zgardă atunci când se apropie de limită poate fi suficient. Dar pentru câinii de talie mare, acest lucru ar putea să nu fie suficient pentru a-l ține în interiorul limitei stabilite. Intensitatea corecției trebuie ajustată astfel încât să fie adecvată pentru a-i descuraja fără a le provoca suferință sau rău. Este un echilibru delicat, iar ceea ce funcționează pentru un câine mai în vârstă nu va fi la fel pentru unul tânăr care e plin de energie. 

 

Un alt element care trebuie luat în considerare este puterea și viteza câinilor mari. Acest lucru necesită ca sistemul de gard invizibil să răspundă rapid și eficient.

 

Așadar, gardurile invizibile funcționează pentru câinii de talie mare. Este nevoie de calibrarea sistemului în funcție nu doar de mărimea câinelui, ci și de puterea, vârsta sau temperamentul acestuia.  

Dar pentru asta suntem noi aici. Contactează-ne și te sfătuim ce să alegi pentru siguranța prietenului tău blănos!

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie