Hidratează-ți câinele pe timp de vară

favorite Vizualizari: 331
Hidratează-ți câinele pe timp de vară

Pe măsură ce vara își intră în drepturi și temperaturile cresc, hidratarea este esențială atât pentru oameni cât și pentru animale. 

Mulți câini nu primesc suficientă apă, iar problemele de deshidratare sunt din ce în ce mai frecvente. 

Hidratarea permite câinelui să-și păstreze energia, favorizează sănătatea tractului urinar, susține digestia și se asigură ca metabolismul lor să funcționeze corect.

 

Câinii și oamenii NU au aceleași nevoi de hidratare și electroliți. Câinii nu transpiră, ci gâfâie. Această gâfâială are ca rezultat faptul că apa stocată părăsește corpul lor.

 

Cum poți avea grijă de hidratarea câinelui tău?

 

Cișmelele cu apă

 

Prezente în parc și pe anumite bulevarde, cișmelele sunt o sursă importantă de hidratare. Ele conțin filtre așa că apa de acolo este cu siguranță potabilă și proaspătă. 

 

Bunătăți înghețate

 

Mulți câini adoră să lingă și să ronțăie cuburi de gheață, așa că furnizarea de bunătăți înghețate este întotdeauna o modalitate ușoară și rapidă de a-i menține hidratați (și ocupați pentru câteva minute). Dar nu exagera! Bunătățile nu ar trebui să reprezinte doar 10% sau mai puțin din aportul caloric zilnic al câinelui tău.

 

Ia apă cu tine oriunde mergi

 

Mai ales în zilele caniculare asigură-te că iei la tine apă și un bol pentru câinele tău. Cu siguranță va avea nevoie de apă.

Dacă mergi cu câinele la alergat, vânătoare sau orice activitate solicitantă din punct de vedere fizic, atunci pauzele pentru hidratare sunt esențiale. Datorită lor prietenul tău patruped va rămâne hidratat și va evita suprasolicitarea. 

 

 

Nu uita: nu împărți NICIODATĂ castronul câinelui tău cu alți câini. Este ușor pentru un câine bolnav să transfere bacterii sau viruși prin apă, ceea ce poate duce la îmbolnăvirea inutilă a câinelui tău.

 

Mai multe boluri cu apă

 

Amplasează câte un bol cu apă în locuri diferite, mai ales dacă stai la curte. Pune câte un bol afară, în casă (la fiecare etaj dacă este cazul) și oriunde își petrece timpul câinele tău.

Un singur bol s-ar putea să nu fie suficient pentru cățelul tău, mai ales dacă ai mai multe animale de companie în casă.

Curăță regulat bolurile câinelui. Acestea colectează bacterii, cum ar fi e.coli sau mucegai, iar câinele tău va fi mai predispus să bea dintr-un bol care nu are urme de mirosuri de bacterii potențial periculoase. Poți lua în considerare bolurile pentru câini înălțate pentru a face apa și mai accesibilă!

 

Adaugă apă în mâncare

Indiferent dacă câinele tău mănâncă conserve, hrană uscată sau hrană crudă, adăugarea de puțină apă la mesele lor este întotdeauna o opțiune. Adaugăa a 1/8-1/4 de cană de apă în mâncarea câinelui și oferă-i pauză de la rutina boabelor uscate.

 

Semne de deshidratare la câini:

Pentru a te asigura că câinele tău ămâne hidratat în mod adecvat, este esențial să recunoști semnele deshidratării. Indicatorii comuni includ gâfâiala excesivă, nasul și gingiile uscate, letargia, pierderea poftei de mâncare, ochii căzuți și urina de culoare închisă. 

 

Dacă observi aceste simptome, hidratează-ți de urgență câinele și consultă medicul veterinar dacă este necesar.

 

Dacă patrupedul tău va petrece mult timp în curte în această vară, asigură-te că îi păstrezi castronul cu apă curată în interiorul gardurilor invizibile Dogwatch!

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie