Lecturi pentru copii cu și despre câini pentru vacanța de vară

favorite Vizualizari: 649
Lecturi pentru copii cu și despre câini pentru vacanța de vară
În sfârșit a venit vacanța pentru majoritatea copiilor. Sperăm ca după atâtea cursuri on-line prichindeii nu au uitat gustul libertății oferit de joaca în aer liber cu patrupedul familiei. Însă vor fi și zile ploioase în care pe lângă jocul pe calculator și lectura trebuie să-și facă loc în program. Legătura puternică între copil și câine poate fii o punte de legătură ca să-l apropiem de cărți. Citind despre prietenii lor, copiii o fac cu mai mare plăcere.

Carti Holly Webb
Pentru a veni în sprijinul tău am pregătit o listă cu cărți în care protagoniștii sunt câinii. În zilele mai noroase puteți citi împreună sau cel puțin poți recomanda copilului tău una dintre titluri. Începem cu cititorii mai puțin experimentați, care sunt la început de drum în tainele lecturii. Pentru ei autoarea britanică de cărți pentru copii Holly Webb are o întreagă serie având ca personaj principal un cățeluș, cum este Fred în volumul Fred un cățeluș al nimănui , Lucy în Lucy, o cățelușă plăpândă sau Jess în Jess, cățelușa singuratică. Sunt cărți cu limbaj simplu excelente pentru cititorii începători.
Cititorii mai experimentați care au deja în traistă cărți lecturate se pot delecta cu Jurnalul unui câine poznaș, de James Patterson, o carte scrisă din perspectiva câinelui, cu aventuri specifice patrupezilor lătrători în diferite ipostaze.
William Steig (creatorul personajului Shrek) în cartea cu titlul Dominic v-a dezvălui că nu numai fiul cel mic al împăratului are obiceiul să plece în lume să-și găsească norocul ci și câinii cum este și Dominic un câine vesel, dornic de aventură. Cartea cu un limbaj natural oferă și câteva lectii valoroase de viață, de exemplu cum să iei atitudine în fața nedreptăților.
Protagonistul cărții Shiloh de Phyllis Reynolds Naylor este un pui de beagle abuzat de proprietar care are norocul să întâlnească pe Marty un băiat care adoră câinii, dar faptul că părinții săi nu sunt de acord să-l păstreze va genera o serie de evenimente neplăcute dar fără ca Marty să renunțe la noul său prieten.
Carti pentru cu caine pentru adolescenti
Încheiem lista cu o carte pentru adolescenți dar și pentru părinți. În cartea cu titlul Tombuctu de Paul Auster eroul principal este Domnul Osache, un câine atipic cu inteligență ieșită din comun având ca stăpân un vagabond la fel de atipic Willy G. Christmas. Când Willy simte că sănătatea lui este din ce în ce mai precară împreună pleacă spre Baltimore să-l găsească pe profesorul de literatură de odinioară a lui Willy și un adăpost pentru prietenul săul
Cititorul urmărește această călătorie plină de sentimente și peripeții din perspectiva patrupedului.
Cărțile prezentate le găsești pe www.libris.ro. Dorindu-vă lectură plăcută, îți mai spunem că lista nu este nici pe departe completă, poți sugera și tu titluri și autori.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie