Oare poate fi folosit gardul invizibil Dogwatch în cazul unui Husky Siberian?

favorite Vizualizari: 440
Oare poate fi folosit gardul invizibil Dogwatch în cazul unui Husky Siberian?
Când vrei să imaginezi cum arată un Husky Siberian cel mai probabil îl vei imagina ca fiind un câine aflat în mișcare, trăgând sania, făcând ture de alergat în parc sau jucându-se cu prietenii din haită. Husky-ul Siberian este una dintre cele mai energetice și independente rase de câini de pe glob, dar sunt și renumiți ”artiști ai scăpării”, fiind de foarte multe ori surprinși săpând sub sau sărind peste gard.

Datorită acestei reputații proprietarii de Husky-uri - căutând soluții pentru siguranța patrupezilor lor - de foarte multe ori se întreabă: Oare gardul ascuns Dogwatch funcționează și în cazul acestei rase?

Răspunsul este DA, funcționează perfect! De mai bine de 30 de ani, gardul invizibil Dogwatch a protejat cu spațiul îngrădit și membrii acestei rase. Răspunsul afirmativ este confirmat de mai mulți traineri americani dar și de toți clienții noștrii proprietari Husky și care folosesc gardul invizibil Dogwatch.

Fericitii utilizatori gard ascuns Dogwatch

Jack Panter dealer Dogwatch din Columbia Britanică, Canada, după mai mulți ani de dresaj și inițiere a câinilor Husky și Malamut pentru folosirea gardului invizibil Dogwatch, susține că dresajul membrilor acestor rase diferă foarte puțin față de celelalte rase. Un aspect care influențează dresajul este blana puțin mai groasă a acestora. Pentru rezolvarea acestui impediment Jack sugerează tunderea ușoară a blanei în locurile unde posturile de contact de pe zgardă intră în contact cu pielea patrupedului.

O altă recomandare al lui Jack este dresajul câinelui de a se urca în mașină fără folosirea lesei, ieșirea din curte să se facă fără acest accesoriu. Odată urcat în mașină zgarda trebuie îndepărtată.

Această tactică, a fost testată și a funcționat perfect cu un trio de Husky-uri dresate de Jack. Unul dintre exemplare participa la sesiunea de dresaj, celălalt era în casă iar al treilea la o plimbare cu mașina cu proprietarul câinilor. La sfârșitul perioadei de dresaj cei trei ”inamici ai cartierului” s-au transformat în exemplare cărora le place să se relaxeze în zona îngrădită pentru ei.

Troy Dykes, de 20 de ani dealer Dogwatch în California de Nord, a dresat cu succes foarte multe exemplare de Husky. Favoriții lui Troy sunt câinii de tip Spitz și în general rasele nordice. În accepțiunea sa un câine cu cât mai mult se aseamănă cu un lup, este cu atât mai isteț și mai independent. Deobicei el reușește să-i dreseze să înțeleagă și să respecte hotarele zonei delimitate de gardul invizibil. într-un timp scurt.

Troy se alătură părerii conform căruia cel mai important lucru este ca zgarda să fie aplicată corect, cu posturile de contact în contact cu pielea câinelui. În caz contrar un trainer sau proprietar de câini neexperimentat poate să concluzioneze că patrupedul său are nevoie de un nivel de corecție mai ridicat, când de fapt soluția este tunderea ușoară a blănii, folosirea unor posturi de contact mai lungi sau ajustarea zgărzii. Creșterea nivelului semnalului fără un motiv întemeiat poate conduce la pierderea încrederii câinelui față de stăpân.

Clienții proprietari de Husky sunt la rândui mulțumiți de siguranța și facilitățile oferite de gardul ascuns Dogwatch. Lori Taylor din sud-estul statului Indiana spune că a început să folosească gardul invizibil la recomandarea unui prieten. Până atunci Husky-ul lor buclucaș și încăpățânat avea obiceiul să se scalde în lacul vecinului (spre marea disperare a acestora) și să fugărească diferite animale. Cu montarea gardului invizibil totul s-a schimbat, accesoriul fiind o adevărată binecuvântare și o adevărată ușurare atât pentru proprietar cât și pentru vecini. Lui Lori nu îi vine să creadă cât de bine funcționează sistemul Dogwatch.

Ești proprietar Husky sau Malamuth și folosești gardul invizibil Dogwatch împărtășește-ți părerea, experiența ta legată de gardul invizibil, ajutând-i altfel pe cei care încă sunt nehotărâți de siguranța furnizată de acest accesoriu.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie