#PETDay la birou?

favorite Vizualizari: 374
#PETDay la birou?

Multe companii sărbătoresc ”PET DAY at the office ” sau mai bine zis ”ziua în care îți poți lua câinele la muncă”. Motivul? Celebrarea legăturii dintre câini și oamenii lor.

Această primă sărbătoare a avut loc în Marea Britanie în 1996, iar în Statele Unite în 1999.

Dacă în pandemie lucrul de acasă a venit la pachet cu mai mult timp petrecut alături de animalele de companie, odată cu revenirea treptata a vieții la normal patrupezii au de suferit și trebuie să se acomodeze cu noua normalitate.

Există totuși companii care au sesizat impactul pozitiv pe care animalele de companie îl pot avea asupra productivității de zi cu zi și iau în considerare transformarea birourilor lor în medii de lucru prietenoase cu animalele de companie. Vești bune, nu?

Iată CINCI beneficii ale venitului la birou cu câinele tău!

#1 Reducerea stresului

Munca la birou e foarte solicitantă iar faptul că te poți uita la prietenul tău patruped îți poate oferi un moment de liniște chiar și în cele mai stresante situații.

Dar lucrurile merg mai departe de atât. S-a dovedit științific că simpla mângâiere a unui câine reduce hormonul stresului, cortizolul, crește nivelul hormonului oxitocină și reduce tensiunea arterială.

În plus, nu te vei mai grăbi să-ți termini treaba ca să ajungi mai repede să îți vezi cățelul, ci vei fi mai concentrat pe sarcinile de la locul de muncă. Acest echilibru între viața profesională și cea privată poate fi de neprețuit pentru a-i menține pe angajați fericiți și mulțumiți de locul de muncă.

#2 Promovează colaborarea

Câinii aduc oamenii împreună. O astfel de activitate poate substitui nevoia unui team-building, având efecte benefice asupra comunicării și legăturilor create între colegii de muncă.

Fie că își împărtășesc traseele preferate de drumeție, dulciurile preferate, sfaturi despre ce jucării noi să cumpere sau plimbările de după-amiază, angajații vor avea multe motive de a lega prietenii.

#3 Atrage angajați de top

Un mediu de lucru prietenos cu câinii este un avantaj de vis pentru mulți proprietari de animale de companie. Angajații nu vor mai fi nevoiți să caute îngrijitori pentru câini pentru perioadele cât sunt la muncă, sau să apeleze la vecini/ prieteni care să-i scoată la plimbare.

Potrivit unui articol din Forbes, oferirea unui mediu de lucru prietenos cu animalele de companie promovează un "mediu de lucru și o cultură pozitivă", ceea ce poate diferenția o companie și poate fi atractiv pentru cei care își caută un loc de muncă. Atragi angajați de top care rămân mult timp în companie.

#4 Promovează o productivitate mai mare

Datorită capacității lor inerente de a reduce stresul, de a ridica starea de spirit și de a aduce angajații împreună, câinii promovează o productivitate mai mare și o mai bună comunicare la locul de muncă. De fapt, într-un studiu din 2008, s-a demonstrat că deținerea unui animal de companie este mai eficientă decât medicamentele în reglarea hipertensiunii arteriale în timp ce se efectuează sarcini cognitive solicitante. În plus, s-a dovedit științific că luarea unor mici pauze de la sarcinile solicitante din punct de vedere cognitiv crește productivitatea și îmbunătățește fluxul de lucru.

Dacă ai câinele cu tine la birou, cu siguranță vei face o pauză să-l mângâi sau să-l scoți afară puțin, ceea ce poate fi un răgaz semnificativ care permite o productivitate sporită și o abordare mai echilibrată a muncii.

#5 Câinele tău socializează

Beneficiile nu sunt doar pentru tine ci și pentru câinele tău. După o pandemie în care, la fel ca oamenii, și câinii au avut de suferit, adusul la birou presupune ca prietenul tău blănos să fie în preajma altor oameni. De asemenea, au ocazia să stea cu alți colegi de muncă cu patru picioare! Interacțiunea regulată cu alți oameni sau animale de companie este o formă de întărire pozitivă care arată animalelor de companie că experiențele noi nu trebuie să fie înfricoșătoare. Acest lucru va fi în beneficiul câinelui atât la birou, cât și în afara lui.

În concluzie, un mediu de lucru prietenos cu câinii favorizează creativitatea, comunicarea și productivitatea. De asemenea, acestea oferă angajaților un reductor de stres încorporat, care aduce beneficii directe sănătății și bunăstării lor și chiar beneficii pentru câinii înșiși!

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie