Popularitatea cainilor in Europa

favorite Vizualizari: 520
Popularitatea cainilor in Europa

Cainii sunt tratati foarte diferit de la continent la continent, de la tara la tara si chiar de la gospodarie la gospodarie. Daca de exemplu in Japonia populatia patrupezilor este mai numeroasa decat cea a copiilor, in China in orasul Yulin se tine anual un festival al carnii de caine unde sunt sacrificati aproximativ 10.000 de caini, pentru consumatie, iar in India sunt invinuiti pentru raspandirea rabiei si din aceasta cauza foarte multe exemplare sunt otravite.

Tratamentele fata de caini enumerate mai sus sunt inimaginabile pentru marea majoritate a locuitorilor batranului continent, europenii sunt foarte atasati de animalul lor de companie. Acest fapt este sustinut si de studiul lansat anual de FEDIAF (Federatia Europeana a Producatorilor de Alimente pentru Animalele de Companie) legat de trendul acestui segment de piata si trendul populatiei animalelor de companie. Cateva date si cifre edificatoare:

- Optzeci de milioane dintre gospodariile europene detin cel putin un animal de companie

- Cel putin 21% dintre gospodarii detine un caine si cel putin 24% o pisica

- In Europa sunt 132 de companii producatoare de mancare pentru animalele de companie cu 200 uniti de productie.

- Pisicile raman cele mai populare animale de companie in Europa cu o populatie de aproximativ 74.4 milioane, pe locul doi situandu-se cainii cu o popularitate crescanda si numar de exemplare de 66.4 milioane.

Potrivit site-ului de statistici statista.com, clasamentul tarilor europene din punctul de vedere al numarului de caini din tara, este condus de Germania cu 9.2 milioane de exemplare urmat de Marea Britanie cu 8.7 milioane si Polonia cu 7.6 milioane de caini.
Top 10 tari cu cele mai multe caini din Europa

Daca privim din prisma numarului de gospodarii cu cel putin un caine al fieacarei tari europene, surpriza, surpriza Romania este pe primul loc cu 46%.
Top zece tari europene cu cel putin un caine in gospodarie
Este un fapt imbucurator chiar is in ciuda faptului ca foarte multe exemplare sunt inca tinute la lant. Sa speram in viitor vom inbunatatii si aceasta statistica, pentru ca cainele are nevoie de libertate de miscare, si solutii exista pentru a preintampina eventualele actiuni nedorite ale patrupedului pentru care este legat. Cu gardurile invizibile Dogwatch sistem complet outdoor pot fi ingradite spatiile unde vrei sa interzici accesul blanosului tau curios din fire.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie