Sugestii la dresajul cu zgarda de dresaj BigLeash

favorite Vizualizari: 275
Sugestii la dresajul cu zgarda de dresaj BigLeash

Cainilor le place la nebunie sa alerge, sa zburde. Le place sa sape gropi. Deseori latra si deseori degeaba ii chemi nu se intorc la tine. Zgarda de dresaj BigLeash te poate ajuta in asemenea situatii. Aceasta iti permite sa trimiti semnale electromagnetice de pe transmitatorul portabil, receptorului aflat pe zgarda purtata de cainele tau. Semnalul de avertisment acapareaza atentia cainele tau si poate fi folosit pentru dresaj respectiv sa schimbi comportamentul nedorit al cainelui tau.

Pentru un dresaj cat mai eficient trebuie sa tii cont de cativa factori.

1. Care este scopul dresajului

Dresajul este o metoda de a schimba comportamentul cainelui tau. Folosit corect zgarda BigLeash iti va da posibilitatea pentru un dresaj mai efectiv in vederea formarii comportamentului patrupedului tau si pentru a obtine controlul asupra cainelui tau atat acasa cat si la plimbari.
Zgarda de dresaj BigLeash

2. Personalitatea si caracteristicile dominante ale cainelui

Este important sa intelegi personalitatea unica a cainelui tau, acesta calitate difera atat in functie de rasa dar sunt deosebiri si in cadrul aceluiasi rase. Nu uita, cainele a carui atentie se poate distrage usor va avea nevoie de mai mult antrenament.

3. Crearea mediului potrivit pentru antrenament

Fii generos cu laudele in timpul antrenamentului, o sesiune la inceput sa nu dureze mai mult de 15-20 de minute. Include mici pauze pentru joaca si apreciaza fiecare reusita a patrupedului tau cu o voce bucuroasa de ton inalt. Mediul sa fie cat mai linistit, lipsit de factori externi ce ii pot distrage atentia.

4. Interpretarea reactiei cainelui tau la semnalele electronice

De mai mult de 40 de ani folosirea semnalelor electronice (vibratii sau semnale audio) in dresajul cainilor s-a dovedit a fi o metoda eficienta si sigura. Fiecarea caine reactioneaza diferit cand simt sau aud semnalul. Unii caini nu au nici o reactie, in timp ce altii simt o piscatura care ii fac sa sara putin inapoi. In acest caz nivelul semnalului trebuie setat la o valoare mai joasa, cu un discomfort mai bland, ca si cand ai trage putin din lesa, pentru ai acapara atentia. Fii in cunostinta de cauza, ca prietenul tau nu va intelege automat ce trebuie sa faca cand receptioneaza semnul de la zgarda BigLeash.

5. Consecvanta si sincronizarea

Consecventa este un factor esential pentru un training de succes. Este extrem de important si sincronizarea semnalului de training cu comportamentul patrupedului. Daca semnalul nu este receptionat in momentul in care apare comportamentul nedorit, atunci cainele nu va asocia acestui semnal comportamentul indizerabil. Daca vrei ca cainele tau sa nu sape in curte, atunci semnalul de dresaj BigLeash trebuie sa o primeasca in timp ce sapa si nu in momentul cand dai de groapa.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie