Sunt sau nu sunt periculoase produsele Dogwatch?

favorite Vizualizari: 311
Sunt sau nu sunt periculoase produsele Dogwatch?

În viață nu este totul în alb și negru, iar acest lucru se aplică și în ceea ce privește atitudinea față de animalele de companie. În zilele noastre părerile diferite împart oamenii în două tabere: există oameni care iubesc câinii şi cei care nu, așa cum spune un cunoscut drag.

Ambele decizii trebuie respectate.

Dezacordurile cu privire la protecția animalelor au devenit o modă, iar asta se reflectă nu numai în gândire, ci și în comportament. Oamenii gândesc extrem și se descarcă emoțional când vine vorba de păreri și discuții în contradictoriu, ceea ce duce la relații și prietenii distruse, și chiar cunoscuți vechi care se îndepărtează unii de ceilalți.

Singura întrebare aici este: cum ne raportăm la cealaltă persoană care se află în celălalt tabără?

Să începem cu ceea ce înseamnă în fond cuvântul „cruzime”? În zilele noastre totul depinde de interpretare şi înțelegere. Dacă scoatem un cuvânt sau o propoziție din contextul dat, semnificația acestuia imediat se schimbă.

Conform Dicționarului Explicativ (DEX) cuvântul „cruzime” înseamnă:

CRUZÍME, cruzimi, s. f. Atitudine, faptă crudă; ferocitate, bestialitate, barbarie, cruzie. – Crud + suf. -ime.

Astfel, dacă ne întrebăm ce înseamnă cruzime față de un animal sau ce constituie o atitudine rea pentru animalele noastre de companie, vom primi pe atât de multe răspunsuri pe cât de multe interpretări vom găsi pentru cuvântul „cruzime”.

Pe de altă parte, dacă ne referim la „ a trata bine un animal”, trebuie să ne raportăm nu numai la consecințele unui caz ci şi la fundamentele morale care sunt acceptate de către societatea în care trăim.

Totuși, permiteți-mi să prezint subiectul dat într-o perspectivă puțin mai amplă și să subliniez că iubirea pentru patrupezi nu este întotdeauna suficientă, la fel cum nu exclude nici existența unei atitudini incorecte. Consider, că asumarea responsabilității este primordială indiferent despre ce este vorba. Apare inevitabil întrebări precum: dacă câinele meu scapă pentru că nu îi acord suficientă atenție sau pentru că nu îl educ corespunzător? Sau dacă socializez îi pun în pericol? Din cauza neatenției mele este posibil să fie rănit, lovit de o mașină, atacat de un câine, etc.? În plus, pot răni și pe alții împotriva voinței lor. Dumneavoastră, ca și posesori de animale, sunteți responsabili pentru patrupezii voștri, iar pentru a menține o bună calitate a vieții, trebuie să oferiți cea mai bună asigurare posibilă pentru toate aceste cazuri.

Cu alte cuvinte trebuie să ne întrebăm: cum putem face tot posibilul pentru a ne proteja patrupedul de pericole și de accidente și în același timp să avem cheltuieli rentabile, astfel încât toată lumea să fie ok? Accidente apar mai ales pentru cei care stau la curte, iar multe dintre ele sunt legate de gardurile ce împrejmuiesc curtea. Un posesor de câine se poate teme că patrupedul sare gardul, fuge sau cade în piscină, ba chiar distruge plantele și grădina. Nu mai punem la socoteală vecinii neprietenoși care pot reacționa urât dacă primesc vizite de la cățelul nostru.

Primul gând pe care mulți oameni îl au este să lege câinele cu un lanț sau să-i limiteze libertatea într-un țarc, însă asta limitează extrem de mult mișcarea animalului și poate cauza alte probleme. Indiferent de rasă și de dimensiune, fie că este vorba de un chiuahua, de un maidanez sau un ciobănesc, orice ANIMAL are nevoie de mișcare în funcție de temperamentul fiecăruia.

Un al doilea punct important este dresajul. Patrupezii noștri au nevoie de cineva care să îi protejeze și în același timp să le limiteze comportamentul. În caz contrar, câinele va fi stresant și mai agresiv din cauza fricii. Mulți dintre cei care au câini nu sunt preocupați de creșterea lor și nici de regulile de abordare a acestora (cum ar fi respectul reciproc), deoarece ei consideră că aceștia sunt simple animale de companie și nu au nevoie de dresaj. Lipsa totală de limitare creează câinilor un nivel de stres pe care stăpânul său nici nu și-l poate imagina. Stresul cuprinde tot corpul și nu este în nici un caz o experiență pozitivă pentru câine pentru că nu are nici un minut de liniște. La urma urmei, câinii au nevoie să își satisfacă instinctele.

Şi nu în ultimul rând câinii sunt renumiți pentru două lucruri: nasul și viteza lor. Și oricine a trăit vreodată cu un câine știe cât de repede și de hotărâți pot fi când urmăresc prada (sau pisica vecinului).

Cu întrebările puse de mai sus şi mulți ani de experiență în urmă, firma DOGWATCH -zgărzi și garduri de perimetre invizibile pentru câini şi pisici- a dezvoltat cea mai bună soluție pentru aceste probleme frecvente din viața noastră de zi cu zi, asigurând o calitate a vieții mai sigură pentru animalele de companie.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie