Top 5 cele mai căutate rase de câini în România – online

favorite Vizualizari: 3272
Top 5 cele mai căutate rase de câini în România – online
Fiind pasionați și iubitori de câini, cu toții avem rase preferate. De cele mai multe ori preferințele noastre sunt influențate de experiențele trăite în copilărie. Unii dintre noi au aminitiri plăcute legat de Ciobănescul German deținut în copilărie, alții au îndrăgit o anumită rasă din filmele sau desenele animate vizionate (Lassie, 101 Dalmațieni, Pistruiatul), iarăși alții au avut o relația specială cu câinele unui prieten, vecin din copilărie.
Colaj foto  amintiri cu patrupedul familiei
Asociația Chinologică Internațională organizație care dispune de cel mai vast registru de rasă de câini acceptat pe plan mondial, în momentul de față recunoaște 354 rase de câini grupate în 10 grupe. Potrivit bazei de date a acestei asociații, numărul câinilor de rasă înregistrați în România în 2020 a fost de 291853 exemplare. Despre rasa cea mai numeroasă în țară am putea obține informații din registrul de evidență al câinilor cu stăpâni, însă despre rasa cu cele mai multe căutări pe internet informațiile relevante sunt furnizate de Google.

Dacă nu demult principala sursă de informații au fost cărțile, revistele și ziarele din biblioteca proprie sau din localitate, în zilele noastre acest rol a fost preluat de motorul de căutare Google. Indiferent dacă vrem să cumpărăm mâncare, accesorii pentru blănosul familiei, sau ne frământă ceva legat de comportamentul ciudat al acestuia începem să butonăm. Acest lucru am făcut și noi pentru a obține răspunsul la întrebarea care sunt cele mai căutate rase de câini în România în mediul online încercând să răspundem și la întrebarea clienților noștrii. Am apelat la două instrumente Google (Trends și Keyword Planning) servicii care măsoară popularitatea termenilor de căutare. Cu ajutorul acestora s-a conturat o imagine credem noi foarte aproape de realitate legat de cele mai ”căutate” rase de câini pe internet.

Perioada evaluată a fost iunie 2020-iunie 2021. Google Trends face posibil compararea popularității mai multor termeni de căutare. În cazul nostru termenii de căutare au fost diferitele rase de câini. Ca punct de plecare am folosit și datele de pe highlandcanine.com legat de topul celor 50 de rase cele mai populare pe plan mondial. În acest top România figurează cu rasele Bichon, câinele Maltez și Cane Corso. Pe lângă aceste trei rase în comparație am mai introdus și ocupanții primelor trei locuri ai clasamentului aminit mai sus, respectiv Bulldog, Ciobănescul German și Golden Retriever. Pentru a lărgii puțin lista am mai întrebat câțiva proprietari de patrupezi care este părerea lor subiectivă. Majoritatea au pronosticat Ciobănescul German, dar au primit voturi Pugul și Huskyul Siberian ca atare am introdus și aceste două rase în analiză.

După agregarea și analiza datelor furnizate de cele două servicii Google, cea mai populară rasă în căutările pe net s-a dovedit a fi rasa italiană Cane Corso. Potrivit Google Keyword Planner volumul mediu lunar de căutări pentru această rasă este de aproximativ 79000 de căutări. Locul al doilea este ocupat de Goldern Retriever cu un număr de 49.500 căutări, urmat de Ciobănescul German cu 40500 căutări. În top cinci au mai intrat Mopsul (sau Pugul) și Bichon Frise.
Cane corso popular în căutările online
Județul unde Cane Corso numit și Mastiff Italian este cel mai popular în căutările Google este județul Călărași. Golden Retriever primează în căutările proprietarilor de câini din județul Sălaj, iar Ciobănescul German în județul Arad.

Bineînțeles căutările pentru diferitele rase variază în timp. Acest lucru este confirmat tot de Google Trends. În 2016 de exemplu Bichon Frise a fost lider autoritar în căutări, diferența dispărând în 2017 iar în 2018 deja Cane Corso a devenit lider în căutări. Vom vedea la anul cum va arăta clasamentul...
Sursă foto: pixabay.com, besthqwallpapers.com/

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie