Top 5 rase de câini populare dintre rasele mai vechi

favorite Vizualizari: 1237
Top 5 rase de câini populare dintre rasele mai vechi

Majoritatea oamenilor care au un tovarăș patruped în viața lor de zi cu zi, știu din experiență că cel mai bun prieten al lor este necuvântătorul din preajmă care îi trezește dimineața, îi invită la plimbare ziua iar în zilele puțin nefaste îi înveselește. Potrivit revistei The Scientist această amiciție a început cu 30 zeci de mi de ani în urmă când haite de lupi au intrat în contact cu humanoizii vânători-culegători de atunci.
Pe parcurs o parte dintre aceste rase au dispărut iar o altă parte a evoluat și acum cu un istoric de mii de ani trăiesc în preajma noastră. Membrii acestor rase au un temperament mai independent, sunt mai încăpățînați dar în același timp sunt inteligenți și vioi.

Chow chow

Țara de origine: China
Chow-chow sau cainele leu pufos
Se presupune că rasa Chow chow își are originile în partea nordică răcoroasă a Chinei. Un basorelief din timpul dinastiei Han descoperit recent înfățișează un câine aflat la vânătoare foarte asemănător ca aspect cu Chow chow. În țara lor natală sunt numiți Songshi Quan, ceea ce înseamnă ”câinele leu pufos”. Fiind o rasă încăpățânată, nu prea îi place să facă ce i se spuneo o zgardă de dresaj BigLeash poate eficientiza sesiunile de dresaj.

Samoyed

Țara de origine: Rusia (Siberia)
Samoyed
Numele rasei vine de la denumirea unui trib semi nomadic, numiți samoyezi care cu mulți ani în urmă au migrat din Asia centrală în geroasa regiune a Siberiei. La început membrii acestei rase au fost folosiți cu ocazia vânătorilor de cerbi, dar și ca sursă de căldură în corturile samoyezilor.
Patrupezii samoyed al zilelor noastre sunt considerați câini inteligenți, jucăuși și loiali, adevărați câini de familie.

Malamut de Alaska

Țara de origine: SUA (Regiunea Alaska)
Malamute

Malamutul de Alaska este cea mai veche și mai corpolentă rasă de câini de sanie dezvoltat cu mai bine de 4500 de ani în urmă în cadrul tribului numit Mahlemuti. Malamutul de Alaska este o rasă incredibil de puternică fiind folosit în trecut să vâneze animale mari și la tragerea saniilor încărcate cu echipamente. Membrii acestei rase sunt folosiți în această ultimă ipostază și în zilele noastre. Malamutul de Alaska este o rasă de câine cu fire blândă plină de dragoste, popular pentru familii.

La fel ca și în cazul Husky-ului Siberian, la toate cele trei rase amintite mai sus trebuie luat în considerare în timpul dresajului pentru folosirea gardului invizibil Dogwatch blana puțin mai groasă a acestora.

Basenji

Țara de origine: Africa Centrală
Basenji
Potrivit paleontologilor primul câine domesticit seamănă cel mai mult cu membrii rasei Basenji. Simbolul aceștor patrupezi, originari din Africa Centrală se regăsesc atât pe artifactele faraonilor egipteni cât și pe obiectele de artă din Babilon și Mesopotamia. O caracteristică aparte a acestei rase este faptul că nu va avea nevoie niciodată de zgadră antilătrat pentru că nu latră niciodată, dar fiind mai vioi pentru siguranța lui sugerăm o zgardă de plimbare SideWalker SW-5.

Akita Inu

Țara de origine: Japonia
Akita Inu
Cercetările archeologice sugerează că o rasă de câine numită Matagi-Inu, despre care se crede că este strămoșul rasei Akita Inu a existat între anii 8000-200 înainte de Hristos. Numele și-a primit-o după prefectura Akita, iar inu în limba japoneză înseamnă câine. Cel mai faimos membru al rasei este Hachiko cel care a și-a așteptat stăpânul în gara Shibuya (Tokyo) timp de zece ani, după ce acesta a murit. Akita Inu este independent, puternic și dominant distant cu străinii dar afectuos cu membrii familiei.

Din relatarea clientei noastre, doamna Liana Moldovan, patrupedul lor Akita Inu s-a acomodat foarte ușor cu gardul perimetral invizibil Sistem Complet Outdoor 1200 cu Receptor R12M.

Sursă foto: Pexels, Marius Cern, Moujib Aghrout, Wikipedia

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie