Trei modalități etice de a avea ca oaspete un câine în perioada Crăciunului

favorite Vizualizari: 298
Trei modalități etice de a avea ca oaspete un câine în perioada Crăciunului
Sunt momente în viață când un pic de dragoste din partea celui mai bun prieten al omului, câinele poate influența pozitiv starea noastră de spirit. Totuși în perioada zilelor de sărbătoare de iarnă foarte mulți câini suferă din cauza faptului că sunt tratați ca niște obiecte de unică folosință. Poate și tu te gândești zilele acestea să-ți împarți casa pe termen lung cu un animal de companie. Înainte să faci acest pas un răspuns onest la următoarele întrebări te vor ajuta să iei decizia potrivită.

Ai la dispoziție timpul necesar pentru ați dresa animalul și să ai grijă de acesta?

Ai finanțele necesare pentru facturile medicului veterinar, pentru mâncarea și accesoriile noului tău tovarăs?

Ți-se va schimba în curând situația ta de viață (mutare în străinătate, vei avea copii)?

Te pregătești pentru o relație pe viață cu animalul de companie?

Chiar dacă răspunsul la aceste întrebări au fost negative nu te descuraja. Îți propunem trei modalități alternative dacă întradevăr dorești în timpul sărbătorilor de Crăciun tovărășia unui câine.

1. Adoptă un câine pe termen scurt
Moș Crăciun la adăpostul de câini
Suntem siguri că orice adăpost pentru căinii fără stăpân din țară te poate ajuta chiar și cu câini de rasă. Poate fi și o modalitate să-ți dai seama dacă ești pregătit sau nu pentru un “nou membru de familie”. Durata perioadei de adopție v-a depinde cel mai probabil de cât timp ai la dispoziție pentru această nouă relație.

2. Oferă-te ca voluntar pentru plimbat câini
La plimbare cu câinii vecinului
Dacă nu poți să ai propriul tău câine poate unul dintre prietenii tăi, rude sau vecini tocmai în această perioadă a anului este mai ocupat și nu-și poate plimba prietenul său blănos. Oferă te voluntar pentru această oportunitate. Poți chiar să-ți faci reclamă pentru acest serviciu pe Facebook.

3. Sponsorizează un câine la un adăpost de câini

Dacă cele două modalități prezentate nu te-au convins sau consideri că din varii motive nu funcționează în cazul tău (cineva din familie este alergic la părul de câine, vecinii nu agrează prezența patrupezilor în bloc etc...), acesta nu înseamnă că acești blănoși nu trebuie să fie o părticică din viața ta. Sunt o sumedenie de adăposturi pentru animale fără stăpân unde se lucrează din greu pentru a furniza hrana și habitat de calitate pentru câinii și pisicile abandonate. Sponsorizand un câine îți vei face în primul rând cel puțin un prieten nou în al doilea rând vei câștiga aprecierea celor care lucrează pentru binele acestor animale și nu în ultimul rând vei avea o senzație de bine prin faptul că ai ajutat.
Foto:itv.com, goodnewsnetwork.org

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie