Tu ti-ai pierdut vreodata cainele?

favorite Vizualizari: 288
Tu ti-ai pierdut vreodata cainele?

Daca nu, felicitari si iti dorim sa nu ti-se intample niciodata. Dar totusi aceasta situatie te pandeste si pe tine, oricat de atent ai fi. O poarta sau usa lasata deschisa, plimbare fara lesa in parc, curiozitatea nativa a prietenului tau sau o catelusa in calduri care trece zona in momentul respectiv si ai sansa sa ramai fara tovarasul tau de nadejde. Temporar sau definitiv, depinde de mai multi factori. Daca nu ai mai fost in aceasta situatie, incearca sa-ti imaginezi cum te-ai simtii fara latratorul tau preferat. Nasol, nu. Nu este de domeniul stiintifico-fantasticului, internetul, ziarele abunda de anunturi cu caini pierduti.

Ce-i de facut pentru a scade posibilitatea aparitiei unei astfel de situatii triste? Cum am amintit mai adineauri sunt doua situatii frecvente care pot duce la disparitia cainelui tau: poarta lasata deschis sau plimbarea fara lesa.

In primul caz, oricat de atent ai fi se mai intampla sa lasi poarta deschis si daca cainele tau alege sa se aventureze prin imprejurimi nu inseamna ca esti un stapan nepotrivit, de “vina” este doar curiozitatea si spiritul de aventura al patrupedului tau. Una dintre solutii pentru problema ar fi sa-ti ti blanosul legat, dar si tu stii ca nu merita un astfel de tratament. Ii place miscarea, libertatea si sa te salute indeaproape ori de cate ori vii acasa. Ce bine ar fi daca cineva sau ceva ar sta de panda si i-ar “explica” cainelui tau ca este interzis hoinareala prin oras fara stapan, si este de indicat sa steie in ograda pana vii acasa. Putem spune ca gardurile invizibile chiar asta fac, il avertizeaza pe patrupedul tau prin limbajul undelor electromagnetice ca ceea ce intentioneaza sa faca este total nedorit.
Gardul invizibil solutia pentru ca cainele tau sa nu dispara din curte

Cu ajutorul acestui accesoriu ai posibilitatea de a restrictiona accesul pe poarta sau in jurul portii, accesul in casa, piscina mai pe scurt aproape in orice spatiu de care il vrei sa stea departe. Modul de utilizare pe scurt suna cam asa. Imprejmuiesti spatiul destinat lui cu cablul de delimitare. Daca cainele tau intra in zona de evitare care poate fi setat la o distanta de la cablul de delimitare, intre 15-150 cm zgarda cu receptor ii va da de stire printr-un un semnal acustic urmat de un alt semnal, ca este intr-o zona restrictionata. Dupa 5 zile de sesiuni scurte de dresaj cainele tau isi va stii limitele. Pentru informatii mai detaliate legate de acest accesoriu poti consulta manualul de instructiuni sau intreaba-ne pe chat-ul de pe pagina.

In cazul plimbarii cainelui fara lesa, probabil ca stii ca este neregulamentar dar se intampla pentru ca nu prea abunda spatiile destinate pentru plimbarea in voie a patrupezilor. Bineinteles ca esti in cunostinta de cauza si de faptul ca o catelusa seducatoare aflata in calduri poate pune pe jar nu doar animalul tau preferat dar si pe tine daca nu-l gasesti dupa ore de cautari. Solutia pentru asemenea situatii poate fi o zgarda cu gps cu ajutorul caruia poti fi la curent cu pozitia cainelui tau direct pe telefon tau mobil.

Dacă se întâmplă totuși să-ți pierzi cel mai bun prieten patruped, nu intra în panică. Există platforme și voluntari dedicați care te pot ajuta să îl găsești. O astfel de patformă este animalepierdute.ro , și până acum au ajutat peste 1700 câței să se întoarcă acasă.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie