Cos de cumparaturi

Coșul dumneavoastră de cumpărături este gol.

5 semne care indica lipsa de miscare a cainelui tau

Necesitatea de miscare a cainelui tau este de necontestat, dar ar fi o sarcina istovitoare determinarea nevoi de miscare zilnice a unui caine. In primul rand nevoia de miscare a unui caine de talie mare sa zicem un dog danez, nu se poate compara cu cel a unui de talie mica cum ar fi mopsul. Totusi daca esti atent la comportamentul si obiceiurile prietenului tau blanos, din urmatoarele indicii vei realiza cu usurinta daca cainele tau trebuie fugarit mai mult sau nu.

1. Greutatea corporala

Cel mai evident semn este suprapondaribilitatea cainelui tau. De indata ce ti se pare mai dolofan si ridicatul in brate tine mai mult cu cateva secunde decat in luna trecuta, nu trebuie sa fi doctor sa stabilesti diagnosticul.
Fi atent! Nu-ti inrola tovarasul tau de nadejde intr-o sesiune de antrenament drastic inainte sa fi consultat cu veterninarul familiei. Fii atent ca animalul tau sa beneficieze de apa si nu-l fugari in toiul arsitei.
Caine-gras-cu-minge
Sursa foto: channel4.com

2 Sfartecarea obiectelor din casa

Daca faci parte din tabara stapanilor de caini mai norocosi, atunci inca nu ai avut parte de o sufragerie ca dupa un razboi facut cadou de patrupedul tau. Perne sfartecate cu pene peste tot, ziare, covoare, pantofi rontaiti etc. Aceasta este metoda necuvantatorului tau de ati comunica ca este plictisit. Joaca, plimbarile, antrenamentele sunt cele mai eficiente solutii de dezinvatare a latratorului tau, de acest tip de comportament.

3. Tulburari de somn

Un semnal cat se poate de evident. Cainele care nu are parte de miscare in mod regulat, probabil noaptea doarme mai agitat. In acest caz nu te mira daca te vei trezii cu casa intoarsa pe dos. In general caini zilnic dorm cca 12-14 ore. In cazul in care dintr-odata, fara nici un motiv depaseste aceasta cantitate de somn sau doarme mult mai putin faceti urgent o vizita la veterinar.

4. Gesturi de atentionare

Fiecare caine are propria lui personalitate, unele exemplare tanjesc pentru mai multa atentie din partea stapanului. Totusi daca te insoteste la fiecare pas, isi pune jucaria in fata ta sau iti linge mana in continuu diagnosticul nu poate fi altceva decat plictiseala si lipsa de miscare.
Mops-cerand-atentiune
Sursa foto: pixabay.com

5. Trasul in lesa

Este o situatie total normala daca prietenul tau patruped, la aparitia unui stimul mai intens – o pisica, un caine prieten etc. - incepe sa traga mai tare de lesa. Dar daca cu forta cu care trebuie sa-l stapanesti ai castiga si o proba olimpica de tras franghia atunci probabil nu l-ai mai fugarit de ceva vreme. Solutia contra acestor comportamente sunt plimbarile regulate. Vei vedea ca dupa o vreme cainele tau v-a putea fi stapanit mai usor.