Cos de cumparaturi

Coșul dumneavoastră de cumpărături este gol.

Cum iti dai seama de ruptura cablului de delimitare a gardului invizibil?

Plasând cablul de delimitare cu atenție și minuțiozitate in vederea îngrădirii spațiului de protejat te scapă de bătăi de cap ani in șir, dar totusi ruperea cablului poate să apară din cauza unor forțe externe. Cel mai adesea sunt rezultatul intemperiilor vremii sau a unor mamifere native mici care sapă în jur căutând hrană. La ivirea unui astfel de defectiuni cainele tau v-a avea cale libera catre evadare.

Cand gardul invizibil nu functioneaza
Prima data să trecem în revistă pe scurt funcționarea gardului invizibil. Cablul de delimitare instalat sub pământ este componentă cheie a oricărui gard invizibil Dogwatch. Cablul este conectat la un transmițător, deobicei montat in subsolul casei sau în garaj. Transmițătorul emite un semnal radio de intensitate joasa prin cablul de delimitare așezat în pământ deobicei la o adâncime de 5-15 cm. Receptorul zgarzii purtate de câinele tău v-a recepționa acest semnal radio. Dacă patrupedul tău pătrunde în zona de evitare, receptorul va emite o alertă acustică. Dacă câinele tău nu se retrage din zona de evitare la acest semnal, atunci v-a fi avertizat si cu o scurtă corecție statică, o mică împișcătură furnizată de zgardă. Cu ajutorul antrenamentelor după instalarea gardului invizibil, animalul tău de companie va învăța să stea departe de zona de evitare și să rămână in spațiul îngrădit lui.

Cum este semnalizat ruptura cablului la gardul invizibil Dogwatch?

Dacă se rupe cablul de delimitare vei auzii un avertisment sonor de la transmițătorul Dogwatch instalat. În acest caz semnalul din cablu transmițător este întrerupt deci gardul invizibil este nefuncțional. La apariția acestor situații este de recomandat să îți ții câinele pe lesă, până la repararea cablului rupt. Majoritatea câinilor dresați să ocolească zona de evitare la început nu își vor da seama de posibilitatea de evadare ivită. Totuși probabilitatea ca animalul tău de companie să-și hrănească foamea de curiozitate este mai mare când gardul invizibil este nefuncțional, deci îți recomandăm să fii mai precaut.