Cos de cumparaturi

Coșul dumneavoastră de cumpărături este gol.

Originea cainelui

Originea cainelui

Originea cainelui devine defapt  din speciile lupului, vulpei si sacalului . De nenumarate ori au lansat teorii referitoare la stramosii cainelui, si teorii de originea lui. Unele raman in contiuare in incertitudine de exemplu locul si modul de formare al raselor.

Deasemenea multa vreme a fost vehiculata teoria a unui caine salbatic disparut în zilele noastre care ar descinde din caine.

Teoria originea din sacal este sustinuta de nume ilustre  in material de biologie sistematica , (Darwin, Linne) dar nu poate fi avand in vedere datorita diferentelor anatomice, fiziologice si comportamentale evidente dintre cele doua specii.

Teoria originea din lup este suportabil . Intre lup si caine ai fost gasite asemanari anatomice si de comportament. Insa incrucisarea intre cele doua specii nu este posibila. Stramosul cainelui care sustine teoria cea mai plauzabila in zile de azi este lupul .Anatomic si fiziologic aseamanarea este foarte marcanta . Un  alt punct de vedere care sustine teoria este ca lupul traieste in haita , care trasatura putem descoperii si la caini. Sau un alt exemplu lupii capturati de la varste fragede in captivitate au dobandit trasaturi asemanataoare cu comportamentul cainelui.Fostii lupi din Europa aveau o legatura directa de rudenie cu cainii, fapt care permite evidentierea unei corespondenate intre evolutia genetica a acestor animale cu istoria arheologica, subliniind faptul ca Europa este locul in care au fost gasite pana in prezent ramasintele celor mai vechi caini.

Teoria descendentei din vulpe, intre aceste doua specii in ciuda asematariilor anatomice si multe cazuri comportamantale , exista diferente biologice si fiziologice, de exemplu numarul cromosomiilor si gestatiavla vulpe este 50 zile in schimb la caine este 62, si incrucisarea este imposibila .

 Deci putem trage o concluzie ca blanosii nostri pe care adoram asa de mult au o origine din lup.

Cainele in ziua de azi are mai multe roluri , pe de o parte este un ajutor al omului si tot odata este un simbol al prieteniei, cum si zice si cunoscutul proverb:

“Cainele este cel mai BUN prieten al omului”…